Coronavirus i Norge:

Åpne barnehager: – Engstelig for at folk slutter å følge rådene

Lege og forfatter Gro Nylander (77) velger å holde avstand fra barnebarna selv om barnehagene igjen er åpnet.

INNSATS FOR FOLKEHELSA: Gro Nylander fotografert da hun i 2016 ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun mottok utmerkelsen for sin fremragende innsats for folkehelsa.

Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
INNSATS FOR FOLKEHELSA: Gro Nylander fotografert da hun i 2016 ble utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun mottok utmerkelsen for sin fremragende innsats for folkehelsa. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Da coronaen kom, forberedte vi oss på at vi skulle hjelpe til og stille opp for barnebarna. I stedet sa datteren min, som er lege, at nå låste de døra inn til oss og at de ikke ville komme på besøk. Av hensyn til oss kunne vi ikke treffe barnebarna, forteller fødselslege, forfatter og Kommandør av St. Olavs Orden, Gro Nylander (77) til Vi.no.

Barnebarna bor i nabohuset og Nylander er vant til at de kommer og går som de vil. I mange år har fødselslege Nylander forfektet at kos og nærhet er viktig for barns utvikling. Nå opplever hun at hun ikke kan gi de yngste barnebarna den nærheten hun ønsker.

– Vi savner barnebarna. Vi er vant til at de yngste overnatter jevnlig. Da ligger de i dobbeltseng med besteforeldrene. Det er jo slutt. Vi er jo redde for at de skal ha vokst fra det når dette er over. Det er ikke mange dager siden det yngste barnebarnet mitt ropte: Jeg savner å gi deg en klem! forteller hun.

– Vi vet ikke nok

Nylander og ektemannen, som grunnet alderen er i risikogruppa for coronaviruset, ser barnebarn og familie. Men alltid med flere meters avstand, og bare utendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.