Koronavirus i Norge:

Arbeidspress ved norske sykehus: – Korona gjør situasjonen vanskeligere

Sommerferie og kraftig nedgang i tallet på koronapasienter har ikke ført til mindre travle tider på flere norske sykehus. Snarere tvert imot.

FORTSATT KORONATILTAK: Bærum sykehus går nå mot en normalsituasjon etter å ha vært i høy koronaberedskap de siste månedene, men tiltak for å hindre koronasmitte fører til merarbeid for sykepleierne. Foto: Stian Lysberg Solum NTB Scanpix
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Her er det fullt og mer enn fullt. Og det har det vært en stund, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne på Bærum sykehus, Anne Grete Bjaaland, til NTB.

Den siste tida har antall koronapasienter på norske sykehus vært svært lavt, og tirsdag var bare fem personer innlagt.

Men det lave antallet betyr imidlertid ikke at situasjonen er normalisert og at arbeidspresset blir mindre.

Korona gir merarbeid

Frykten for koronasmitte fører nemlig til mye merarbeid for sykepleierne. Alle pasienter som kommer inn, må behandles som om de er koronasmittet. Det innebærer at sykepleierne må iføre seg fullt verneutstyr og gjennomføre testing før pasientene kan trilles videre inn i systemet.

– Korona gjør situasjonen vanskeligere, og vi må fortsatt sørge for ikke å få smitten inn i huset. Det betyr mye mer jobb, særlig for dem som jobber i akuttmottaket, sier Bjaaland.

Også ved Oslo universitetssykehus har trykket vært jevnt høyt i sommer, ifølge en statusoppdatering ved sykehuset onsdag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.