Artrose og revmatisme

Artrose: Denne matvaren demper smertene

Artrose kan ikke helbredes, men én bestemt matvare kan dempe smertene like effektivt som Ibux, viser en studie. Her er ekspertenes anbefaling.

ARTROSE: Det finnes ingen helbredende kur mot artrose, men det er mye du kan gjøre for å bedre symptomene. Blant annet har hva du spiser stor påvirkning på hvor sterke smerter du har, viser studier. Foto: NTB
ARTROSE: Det finnes ingen helbredende kur mot artrose, men det er mye du kan gjøre for å bedre symptomene. Blant annet har hva du spiser stor påvirkning på hvor sterke smerter du har, viser studier. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Artrose, tidligere kalt slitasjegikt, er den vanligste leddsykdommen hos voksne, og omtrent halvparten av oss vil før eller senere få artrose i ett eller flere ledd. Knær, hofter og fingerledd er mest utsatt. Artrose gjør leddene stive og smertefulle, og selv små bevegelser kan være både vonde og vanskelige å utføre.

Artrose kan ikke helbredes, men riktig trening og fysisk aktivitet kan gi smertelindring, bedre leddfunksjonen og bremse sykdomsutviklingen.

I tillegg er det én ting til som forskning har vist at kan bidra til å dempe smertene: Ingefær.

Betennelsesdempende ingefær

Ingefær er blitt brukt som naturmedisin i flere tusen år, mot alt fra fordøyelsesbesvær og kvalme til smerter og manglende sexlyst. I tillegg har den en viktig egenskap som gjør den godt egnet for personer mer artrose: Den er naturlig betennelsesdempende. En rekke studier har vist at ingefær kan ha god effekt både på å dempe inflammasjonen i leddene, samt lindre smerte. En studie fra 2001 viste at ingefær var like effektivt mot smerter ved artrose som ibuprofen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.