Marie så mannen bak ALS-sykdommen:

Assistenten ble forelsket i sin ALS-syke sjef

Marie søkte en jobb, og fant kjærligheten. Men det var ikke helt problemfritt: Hun ble forelsket i mannen hun skulle være assistent for.

For få år siden var Charlie Hägg fotballspiller på elitenivå, jobbet som elektriker og klatret Kilimanjaro. Nå må han ha pustehjelp av respirator. Foto: Stefan Lindblom
For få år siden var Charlie Hägg fotballspiller på elitenivå, jobbet som elektriker og klatret Kilimanjaro. Nå må han ha pustehjelp av respirator. Foto: Stefan Lindblom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Da Marie Bemergård (41) fikk øye på stillingsutlysningen, ante hun ikke at den skulle snu opp ned på livet hennes. Strengt tatt trengte hun ingen ny jobb, hun var ansatt som spesialsykepleier og trivdes med tilværelsen. Men annonsen slapp liksom ikke taket i henne. Den var skrevet av en 34 år gammel mann som het Charlie Hägg og søkte personlige assistenter.

Faktisk søkte han fjorten stykker.

Han hadde fått utført trakeotomi, et kirurgisk inngrep der man lager et hull i luftrøret på halsen for å kunne trekke pusten gjennom strupehodet, og var avhengig av respirator for å puste.

– Etter en søvnløs natt der tankene bare malte rundt annonsen, sendte jeg en søknad klokka fire på morgenen, forteller Marie.

- Jeg kjente så intenst at jeg bare måtte gjøre det. Noe sa meg at vi skulle berike hverandres liv.

Musklene forvitrer

Bare noen år før dette levde Charlie et aktivt liv. Han spilte fotball på elitenivå, jobbet som elektriker, reiste verden rundt på spennende eventyr som å bestige Kilimanjaro. Nå kunne han ikke engang bevege seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.