Riktig Antibiotikabruk

Avslutter du antibiotikakuren for tidlig kan du risikere å ikke bli frisk

Men dette er ikke det eneste problemet det kan medføre.

ANTIBIOTIKA: Bør du alltid fullføre antibiotikakuren selv om du føler deg bedre? Avslutter du kuren for tidlig kan du faktisk risikere å bli syk igjen. Foto: Shutterstock / funnyangel
ANTIBIOTIKA: Bør du alltid fullføre antibiotikakuren selv om du føler deg bedre? Avslutter du kuren for tidlig kan du faktisk risikere å bli syk igjen. Foto: Shutterstock / funnyangel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antibiotika fungerer ved at det hemmer veksten av eller dreper bakterier i kroppen, og er ofte gitt som behandling mot en rekke tilstander (Noen ganger kan det også drepe bakterier vi trenger, og derfor skape ubalanse i skjeden eller med fordøyelsen - som igjen gir sopp).

Det er viktig å huske på at du ikke skal bruke antibiotika unødvendig. Men legen vet best, og når du først har fått antibiotika av legen din bør du selvsagt ta det. 

Og du har kanskje også hørt at det er veldig viktig å fullføre antibiotikakuren slik legen har bestemt? Dette er nemlig et råd mange eksperter gir når det kommer til antibiotikabruk.

– Selv om man begynner å føle seg frisk og rask, er det ikke sikkert at man har fått has på selve infeksjonen. Det betyr at hvis man slutter for tidlig kan man risikere at infeksjonen blusser opp igjen, sier Eirik Rustan, farmasøyt og fagredaktør i Apotek1, til KK.no. 

LES OGSÅ: Antibiotikatabben mange kvinner begår

Frykter økning i resistente bakterier

Avslutter du antibiotikakuren for tidlig kan du altså risikere at du ikke blir frisk likevel, og derfor må begynne på nytt igjen med en ny kur. Men dette er ikke det eneste problemet det kan medføre. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer