Undersøkelse viser:

Bare det å tenke på kaffe kan gjøre deg mer våken

Og derfor reagerer vi forskjellig på koffein!

TANKEN PÅ KAFFE: Å tenke på kaffe kan kvikne deg opp, viser undersøkelse. FOTO: NTB Scanpix
TANKEN PÅ KAFFE: Å tenke på kaffe kan kvikne deg opp, viser undersøkelse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

At vi nordmenn er glad i kaffe er det ingen tvil om. Kaffeundersøkelsen for 2018 viste at 80 prosent av nordmenn over 18 år drikker kaffe minst én gang i uken, og totalt 66 prosent drikker kaffe daglig.

Det kommer stadig nye gladnyheter til kaffeelskere, og KK har blant annet skrevet om at kaffe bidrar med hele 11 prosent av jodinntaket, og at kaffe er knyttet til lavere risiko for flere typer alvorlige sykdommer.

Sist i rekken av kaffeundersøkelser viser derimot noe ganske interessant: Nemlig at bare det å tenke på kaffe kan gjøre deg mer våken, og at det oftere gjelder personer som kommer fra land der det drikkes mye kaffe. Studien er blant annet omtalt i Sciencedaily.com.

Bjørn Grydeland fra Norsk Kaffeinformasjon mener studien er veldig interessant. Selv om han ikke kan bekrefte eller avkrefte det denne undersøkelsen avdekker, sier han at de vet noe om hvordan duften av kaffe, eller lyder som minner oss om kaffe, kan trigge hjernen og skape assosiasjoner og forventninger.

- At selv kafferelaterte ting og symboler kan utløse effektivitet og spesielle følelser forundrer meg ikke. At det er kulturelt betinget er heller ikke rart. Kaffe er jo uløselige knyttet til en rekke sosial situasjoner i vår kultur, og koffeinets sentralstimulerende effekt gjør at vi i visse situasjoner «må» ha kaffe. Det finnes mange triggerpunkter her, sier Grydeland til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer