Skabb:

Barnefamilien har brukt nesten 20 000 kroner på å bekjempe skabb - uten hell!

Kan skabb være i ferd med å bli resistent ?

EKSTREM KLØE: – Flere steder står det at skabben er lett å bli kvitt, men det er absolutt ikke mitt inntrykk, sier moren KK har snakket med. FOTO: NTB Scanpix
EKSTREM KLØE: – Flere steder står det at skabben er lett å bli kvitt, men det er absolutt ikke mitt inntrykk, sier moren KK har snakket med. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere medier rapporterer om at det de siste ukene har vært en økning av skabb i Norge, spesielt blant unge i Oslo-området.

Skabb er ifølge Helsenorge.no en hudinfeksjon som forårsakes av skabbmidd og som overføres mellom mennesker via hudkontakt.

Det som kjennetegner skabb er at den ofte gir en ekstrem kløe, fordi kroppen reagerer med en allergisk reaksjon på midden.

At skabb kan være svært slitsomt, bekreftes av tobarnsmoren Linn i Oslo.

I mer enn fire måneder har hun og familien hennes kjempet for å bli kvitt skabben – foreløpig uten hell!

– Vi oppdaget det da min fire år gamle sønn i oktober fikk et utslett som ikke lignet på eksem. For enkelhets skyld dro vi rett til hudlege, hvor vi fikk konstatert skabb. Ved nærmere inspeksjon viste det seg at både storesøster på 13 år og jeg var smittet. I etterkant har også mannen min blitt smittet, forteller Linn.

– Innledningsvis fikk vi beskjed om at det bare var klær innerst på kroppen samt sengetøy og håndklær som måtte behandles; de kunne enten fryses, vaskes på 60 grader eller legges bort i tre-fire dager. Men etter hvert fikk vi beskjed om at ting måtte legges bort i minimum fem døgn. Dette gjelder alle klær, inkludert fottøy og yttertøy, samt madrasser, dyner og puter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer