Medisiner på blå resept

Behandlingen hjalp mot kroniske plager – fikk nei til å få dekket utgiftene

Kvinnen brukte botoxbehandling mot bekkensmertene, og mente at det gir god effekt mot plagene. Se hvorfor hun likevel ikke får dekket utgiftene på blå resept.

BLÅ RESEPT: Har du en sykdom eller plager hvor medisinene man normalt bruker mot lidelsen ikke fungerer, kan du søke om å få andre legemidler på blå resept. Men det krever dokumentasjon på at disse faktisk hjelper mot plagene. Illustrasjonsfoto: NTB
BLÅ RESEPT: Har du en sykdom eller plager hvor medisinene man normalt bruker mot lidelsen ikke fungerer, kan du søke om å få andre legemidler på blå resept. Men det krever dokumentasjon på at disse faktisk hjelper mot plagene. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har en pasient en alvorlig sykdom kan pasienten i noen tilfeller ha behov for en annen legemiddelbehandling enn den som normalt blir brukt for sykdommen. I slikte tilfeller kan legen søke såkalt individuell stønad på vegne av pasienten, som innebærer at pasienten får dekt disse andre legemidlene på blå resept. Deretter fatter Helfo vedtak om pasienten skal få dekt kostnadene til de andre legemidlene.

I dette konkrete tilfellet har pasienten derimot fått nei til å få utgiftene for sine behandlinger på blå resept, selv om hun selv opplever at det er den eneste behandlingen som har gitt henne god effekt over tid mot bekkensmertene.

Både Helfo, Helseklage og til slutt Trygderetten sier nei til at kvinnen skal få kostnadene dekket.

Krever vitenskapelig dokumentasjon

Kvinnen dette gjelder har hatt smerter i bekkenet i mange år etter flere operasjoner, og har dessuten forsøkt bruk av en rekke medikamenter mot problemene hennes – medisiner som hun kan få på blå resept. Disse har derimot ikke gitt god effekt, eller har gitt plagsomme bivirkninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.