Behandlingsreisene betyr alt for Kari (64)

Kari (64) har psoriasisartritt. Hun har vært 12 ganger på Valle Marina på Gran Canaria, og sier at behandlingsreisene betyr alt for helseplagene.

BEHANDLINGSREISER TIL VALLE MARINA: Kari føler seg trygg og stortrives på det norske sykehuset Valle Marina på Gran Canaria. Nå har hun vært der 12 ganger. Foto: Merete Sillesen
BEHANDLINGSREISER TIL VALLE MARINA: Kari føler seg trygg og stortrives på det norske sykehuset Valle Marina på Gran Canaria. Nå har hun vært der 12 ganger. Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kari Ottesen er en blid og livlig trønderdame, som liker at det skjer noe. Tidligere gjorde sykdommen at Kari holdt seg mest for seg selv. Takket være tre uker hver høst med behandling i et gunstig klima, har hun blitt så bra at hun ikke kvier seg for å gå bort lenger.

Sol, saltvann og kremer gjør godt for huden. Fellesskapet med de andre som er på behandlingsreise, har gitt Kari venner for livet. Her er det ikke flaut å bade med utslett, her er hun ikke alene med sykdommen.

– Jeg kommer til å fortsette å søke om behandlingsreise hvert år. Etter et opphold her, er huden min så fin at jeg har det bra seks, sju måneder, sier Kari.

– Så begynner psoriasisen å blomstre igjen. Og med den trønderske sommeren, blir det ikke akkurat så mye solbehandling hjemme. Hvert år er spenningen like stor mens jeg venter på svaret fra Rikshospitalet.

Mistet alt i brann

Kari hadde ingen hudproblemer inntil sommeren 2007. Da fikk hun en rød, kløende flekk på ankelen. Legen mente det var sopp, men ingen av kremene Kari prøvde, hjalp. Snart begynte flekkene å spre seg, og hun ble henvist til hudlege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer