Inspirerende:

Bernard (75) lærte seg ballett etter konas bortgang

– Jeg skal fortsette helt til de setter meg i en rullestol!

FALT PLADASK: Bernard har funnet mye glede i balletten! Foto: Skjermdump fra Instagram
FALT PLADASK: Bernard har funnet mye glede i balletten! Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Det er ingen fasit på hvordan man skal takle et dødsfall. Når man mister noen nære og kjære i livet sitt, er det vanskelig å vite hva man skal gjøre. Noen fokuserer på jobb for å tenke på noe annet, mens andre velger å lære seg noe nytt.

Bernard Bibby var gift med Celia i 55 år. 55 år! Tenk på det.

Ifølge BBC var dansen som brakte de to sammen. Han skal nemlig ha vært «den eneste gutten på ungdomsklubben som kunne danse jive».

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

I 2015 gikk Celia bort og hverdagen til Bernard var plutselig helt forandret. Kvinnen han hadde tilbragt 55 år av livet sitt med var borte. Hva gjør man i en slik situasjon?

Vel, det første Bernard gjorde var å selge TV-en sin. Grunnen til dette var at han mente det vil få ham ut av huset. Noe det gjorde. Bernard begynte nemlig å danse latin- og standarddans.

– Jeg prøvde å steppe, men læreren min sa jeg var for britisk: stiv i kroppen og stakk ut rumpa og rista på den.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

For å gjøre kroppen mykere, anbefalte læreren til Bernard han å danse ballett. Det skulle vise seg å være både avslappende og en måte for han å lære fransk på!

– Det er veldig gøy. Jeg skulle ønske flere menn kom seg ut og prøve det. Det er fantastisk trening!

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Ballettlærer Clare Wilders har hatt gleden av å lære Bernard dansen på The Bridge Academy of Performing Arts i Rochester. Til BBC forteller hun at han alltid kommer til timene med energi og entusiasme.

Energien og entusiasmen har gjort at 75-åringen bare har blitt bedre og bedre.

– Jeg husker ikke alltid alle stegene og jeg kan ikke løfte ballerinaene, men jeg skal fortsette helt til de setter meg i en rullestol.

Inspirerende mennesker

Vi elsker mennesker som Bernard. Som kaster seg ut i nye utfordringer, og som oppfordrer andre til å gjøre det samme. KK har faktisk møtt og lest om flere slike mennesker:

Vi fikk faktisk oppfylle klatredrømmen til den supersporty dama Reidun. Vi møtte henne for tre år siden, og da kunne hun fortelle at hun trener fire ganger i uken. Da var hun 87 år gammel! Hun fortalte oss også at hun satt på en aldri så liten klatredrøm.

– Jeg har alltid drømt om å klatre, men det tror jeg ikke at jeg kommer til å få til noen gang, sa hun ydmykt.

Vel, den drømmen skulle vise seg å gå i oppfyllelse. Bare se her!

Ei annen dame som ikke er fremmed for å trene, er Liv Astri. Hun har gått Birkebeinerrennet nærmere 30 ganger! Hun og ektemannen Åge setter pris på en aktiv hverdag, men Åge holder seg unna Birken.

– De siste årene har jeg vært manager og smøreansvarlig for Liv Astri! sier han og ler.

– Det er lettere når man har noen som er med, og som smører, kjører og passer på at alt er på stell, supplerer Liv Astri.

Les mer om det spreke ekteparet her.

Men hobbyer kan jo være så mangt. Det kan være ulike treningsformer, men også noe kreativt. Den siste tiden har vi sett at flere eldre mennesker har funnet en stor interesse i mote.

Under moteuken i Paris så vi en rekke flotte antrekk både på catwalken og på gaten. Men det var noen som skilte seg spesielt mye ut. Se bildene av disse fantastiske menneskene her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer