Kollagenpulver

- Biologisk sett er det faktisk helt umulig at det virker

Vi testet kollagenpulver i fem måneder - slik gikk det.

KOLLAGENPULVER: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad testet kollagenpulver i fem måneder, fra april 2019 (t.v.) til september 2019. Ifølge Elite Helse har rynkeproduksjonen gått fra 36 prosent til 31 prosent. FOTO: Elite Helse
KOLLAGENPULVER: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad testet kollagenpulver i fem måneder, fra april 2019 (t.v.) til september 2019. Ifølge Elite Helse har rynkeproduksjonen gått fra 36 prosent til 31 prosent. FOTO: Elite Helse Vis mer
Publisert

«Reduserte rynkene på 8 uker!», «Hudpleie innenfra!» og «Skjønnhetstrenden alle elsker!» - disse slagordene har hyppig dukket opp i feeden min på sosiale medier de siste årene.

Og det er ikke til å stikke under stol at jeg, uten egentlig å ha tenkt over det, har latt meg fascinere og imponere av det som presenteres i de ulike kollagenpulver-kampanjene - og av de smellvakre «influsenserne», som er pulverleverandørenes ansikt utad.

For tenk om man bare kan drikke seg til rynkefri hud på noen uker, det hadde vært et mirakel jeg hadde vært villig til å bruke sparepengene mine på!

Vi tok derfor kontakt med hudhelseklinikken Elite Helse på Aker Brygge i Oslo, én av de som tilbyr kollagenpulver. Vi ble tatt imot av klinikksjef Isabella Bukurie Bessières den 2. april 2019. Hun har 17 års erfaring som dermatologisk sykepleier.

Hun forklarte grundig hvordan Intelligent Skinhealth Verisol Collagen-pulveret de har utviklet fungerer, og opplyste om at pulveret, i tillegg til kollagenprotein, inneholder vitamin A, C og Zink. Pulveret skal inntas i drikke, smoothie eller til mat om morgenen og kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.