Janka Polliani

Ble kalt usunt forbilde - slik svarer Janka Polliani på kroppskritikken

- Jeg har lyst til å vise de unge at de er bra nok akkurat som de er!

JANKA POLLIANI: Bloggeren og TV-profilen Janka Polliani opplevde denne uken at en av følgerne hennes kalte henne et usunt forbilde - selv sier hun til KK.no at hun er opptatt av at vi skal bli flinkere til å akseptere kroppene våre som de er. Foto: Brukt med tillatelse fra Janka Polliani
JANKA POLLIANI: Bloggeren og TV-profilen Janka Polliani opplevde denne uken at en av følgerne hennes kalte henne et usunt forbilde - selv sier hun til KK.no at hun er opptatt av at vi skal bli flinkere til å akseptere kroppene våre som de er. Foto: Brukt med tillatelse fra Janka Polliani Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blogger og TV-profil Janka Polliani (37) er denne høsten klar som programleder i «Top Model» på FEM, og denne gangen er det formfulle jenter som skal prøve seg som modeller. Selv har hun stått i bresjen for at strekkmerker, former og «alt» som hører med er noe vi alle skal omfavne og akseptere.

«Jeg skjønner ikke at du gidder å legge ut bilder av deg selv når du trener, kroppen din ser ut som den aldri har rørt på seg!!!!» - Snapchat-følger til Janka Polliani

Janka oppdaterer bloggen sin, Instagram og SnapChat med stort og smått fra sin travle hverdag som modell, programleder, treningsentusiast og småbarnsmor - men nylig fikk hun en tilbakemelding fra en av sine følgere som satte spor. Hun ble nemlig beskyldt for å være et usunt forbilde. I et innlegg på bloggen datert 1. august skriver hun:

«Først så tenkte jeg:«shit, blir noen plaget av og preget av at jeg poster treningsvideoer, som jeg har tenkt skal være til motivasjon for mine følgere». Jeg har lenge vært tilhenger av «Sunn fornuft»-plakaten og har tenkt at det jeg poster er til inspirasjon, og jeg er verken ernæringsfysiolog eller lege så jeg uttaler meg sjelden om ting jeg ikke kan noe om eller har rene kilder til ting. Men, når snappene fortsatte skjønte jeg mer hva hun mente».

«Jeg skjønner ikke at du gidder å legge ut bilder av deg selv når du trener, kroppen din ser ut som den aldri har rørt på seg!!!!»

Det er ikke første gang jeg har fått kommentarer om kroppen min, og det er helt greit, jeg er en offentlig person, og folk kan mene mye om meg. Men, i dag sitter jeg og tenker: «hva er et sunt forbilde? Ville jeg vært et sunnere forbilde om jeg var tynnere? Ville jeg vært et sunnere forbilde om jeg redigerte meg tynnere? Er det slik verden er blitt? Tynnest mulig = sunnest mulig?».

ET SUNT FORBILDE!: KK.no-redaksjonen hyller blogger Janka Polliani for å gi beng i kroppskritikken, og for at hun er med på å bidra til fokus på at alle kropper er like fine - uansett fasong! Foto: Brukt med tillatelse fra Janka Polliani
ET SUNT FORBILDE!: KK.no-redaksjonen hyller blogger Janka Polliani for å gi beng i kroppskritikken, og for at hun er med på å bidra til fokus på at alle kropper er like fine - uansett fasong! Foto: Brukt med tillatelse fra Janka Polliani Vis mer

Til KK.no sier Janka at hun ikke tar seg nær av kommentarene, men at hun er opptatt av å rette fokus mot det å bygge hverandre opp: 

- Jeg blir ikke lei meg lenger. Jeg er voksen og trygg på meg selv, og det preller av. Men jeg sier ifra fordi vi kvinner rakker ned på hverandre, i stedet for å bygge hverandre opp, og å gjøre hverandre bedre. Tenk hva en kommentar som dette kan gjøre med unge jenter med dårlig selvtillit! 

- Vi er nødt til å si ifra at dette ikke er greit, og som mamma til to små, og med tusenvis av lesere hver eneste dag, er det viktig å si ifra. 

Redigerer du bilder du legger ut på bloggen?

- Jeg redigerer bildene mine, men det gjelder kun lys. Jeg vil at folk skal kunne se meg som jeg er. Jeg er stolt av hvem jeg er, og ikke minst hva kroppen min har fått til - og jeg har lyst til å vise de unge at de er bra nok akkurat som de er! sier Janka engasjert til KK.no. 

PROGRAMLEDER: Denne høsten er Janka Polliani programleder i «Top Model» på FEM, og denne gangen er det formfulle jenter som skal prøve seg som modeller. Vi gleder oss! Foto: Foto: Abaca
PROGRAMLEDER: Denne høsten er Janka Polliani programleder i «Top Model» på FEM, og denne gangen er det formfulle jenter som skal prøve seg som modeller. Vi gleder oss! Foto: Foto: Abaca Vis mer

Da KK.no møtte den flotte TV-profilen under «Gullruten» i Bergen i mai oppfordret hun til at vi skal gi mer blaffen:

- Vi må sette pris på hvordan vi ser ut. Jeg er 37 år og det har tatt meg tid til å godta at man ser sånn som man ser ut. Jeg har født to barn, og nå tenker jeg bare:« bank i bordet, slutt å snakk om sommerkroppen 2016 som skulle ha vært, og vær litt stolt av hvordan du ser ut i stedet!». Det er jo motebransjen som har gjort at jeg, som er den størrelsen jeg er, ikke føler at jeg passer inn eller føler at jeg ikke er bra nok. Vi må heie på hverandre i stedet for å tråkke hverandre ned. Vi er nødt til å gi litt mer blaffen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer