Covid 19 og influensa

- Bli hjemme eller bruk munnbind

Med økt smitte av både korona, influensa og RS-virus, oppfordrer assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, nordmenn om å være flinke til å holde seg hjemme.

COVID-19: Det kan komme en smittetopp bestående av både korona, influensa og RS-virus, og den kan komme snart, ifølge FHI. Foto: NTB
COVID-19: Det kan komme en smittetopp bestående av både korona, influensa og RS-virus, og den kan komme snart, ifølge FHI. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Helsemyndighetene bekymrer seg for en smittetopp bestående av både influensa, covid-19 og RS-viruset den nærmeste tiden. Dermed oppfordrer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad folk til å bli flinkere til å holde seg hjemme når de er syke.

– Vi bør bli flinkere til å holde oss hjemme ved sykdom, enten det er forkjølelse, influensa eller covid-19, sier han til NRK.

Folkehelseinstituttet sier nemlig det er mulig at alle tre epidemiene er betydelig større ved juletider. Dermed frykter de at den samlede belastningen på helsetjenesten kan bli stor.

Hvem bør vaksinere seg mot influensa?

De skriver i sin siste ukesrapport at forekomsten av covid-19 er svakt økende, samtidig som influensaforekomsten fortsatt er lav, men øker raskt. Det ventes at sesongens influensaepidemi er i full gang fra siste halvdel av desember.

Økningen skjer tidligere enn normalt, og det ventes at sesongens influensaepidemi er i full gang fra siste halvdel av desember, skriver FHI, og påpeker at det nå haster å vaksinere seg mot influensa for de som er i risikogruppene blant barn og voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.