Indre uro

Bli kvitt din indre uro

For noen er den indre uroen en permanent tilstand som ikke slipper taket. De føler seg rastløse, engstelige, anspente, utilfredse og nedtrykte.

INDRE URO: Sliter du med indre uro? Her får du 9 veier til ro. FOTO: NTB Scanpix
INDRE URO: Sliter du med indre uro? Her får du 9 veier til ro. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss har kjent på indre uro i ulike situasjoner, en uro som har gått over igjen. Men for noen er den indre uroen permanent. Ifølge psykoterapeut Inge Holm, som har skrevet boken «Den indre uro», er det snakk om en form for livsstress der uroen er som konstant bakgrunnsstøy sammen med andre ubehagstilstander som utilfredshet, nervøsitet, nedtrykthet, engstelighet, kjedsomhet, rastløshet, overveldende trøtthet og irritasjon.

Den permanente indre uroen kan vise seg på mange flere og ofte diffuse måter, og de som lever med den, har ofte vanskelig for å sette fingeren på hva det er som er feil.

– Indre uro kan vise seg fysisk som muskelspenninger, hodepine, trykk fra brystet eller andre smerter. Man kan ha søvn- og konsentrasjonsvansker, problemer med appetitten og andre klassiske symptomer på stress. Men det er ikke snakk om stress i vanlig forstand, for livsstress stikker dypere og handler om at man siden barndommen har levd med et nervesystem som er i konstant alarmberedskap uten å kunne finne hvile til å restituere. Livet blir dermed en form for utmattelseskamp der man ikke lever i nået, men i stedet er fanget i grublerier over fortiden og bekymringer for framtiden, sier Inge Holm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer