Jill

Bli lett og blid i 2009

Treningsekspert Jill Jahrmann svarte leserne i nettmøte.

Publisert
Sist oppdatert
Vår treningsekspert Jill står parat for å gi deg råd som kan hjelpe deg til å gå et lettere år i møte.Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til hvordan du kan holde deg sprek?
Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekt rumpe?
Jill kan svare deg.


Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

styrketrening

, innsendt av MK
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0026.01.2009 / kMonday. 17:58
Hei!Jeg lurer på noe angående trening i min studiehverdag:1. Jeg har vært i kontakt med en treningsveileder(og venn) og fått to ulike styrketreningsprogram á ca 40-45 min.(har 10 min. oppvarming først, utenom de 40 min.) Disse programmene bytter jeg på annenhver gang, trener 3 ganger i uka. Tidligere da jeg trente uten hjelp trente jeg lenger, og kanskje noe oftere(da noen timer i studio, mest styrke). Da lurer jeg på om det opplegget jeg følger nå er bra "nok"? Jeg er ellers i studoesituasjon og sitter mye nede, men blir fort rastløs. Jeg er også i den situasjonen at jeg vil legge på meg, derfor styrketrening. Hvordan finne en balanse?!?2. Direkte etter trening drikker jeg en proteindrikk(pulver blandet med vann) som gir 35 g protein, 6 g karb. og 1 g fett. Er dette ok om jeg vil få best effekt ut av treningen?3. Hvor ofte burde jeg spise, hva, hvor mye pr måltid? Spiser eks. 2 brødskiver m pålegg, en 150 ml yoghurt og en frukt til frokost, 2 skiver brød, en banan og et eple til lunsj, mye müsli(kanskje 3 dl) med kulturmelk til kvelds. Middag er så som så, men mye fisk og grønt, av og til bare brødmat og yoghurt. Er vegetarianer.Håper jeg får svar på dette, er litt desp. som du kanskje skjønner...(er 170 cm og veier +/- 50 kg, og vil opp i vekt med muskler!!)
Hei MK1) Uten å vite noe om innholdet i styrkeprogrammet ditt - det skal holde med 40 min effektiv styrketrening så lenge den er nettopp det, EFFEKTIV. Få hjelp til å legge på nok vekt, sørg for å øke når du kan, og varier gjerne øvelsene (det gjør du jo allerede med ulike program).2) Etter-trening drikken din er grei, men den kan gjerne inneholde ganske mye mer karbo. Musklene dine trenger ikke bare protein etter trenming, karbohydratene er like viktige.3)Når det gjelder måltidene dine generelt er mitt råd å se litt mer på proteinmengden i hvert eneste måltid. Brød og eple inneholder lite proteiner. Sørg for at alle måltider inneholder proteiner, og gjerne litt sunt fett. Nyttige proteiner for deg som ikke spiser kjøtt er såklart fet fisk (makrell i tomat, peppermakrell, laks etc), ost og melkeprodukter, egg (om du spiser det). Du kan gjerne tilsette proteinpulver i frokostblandingen din for å øke innholdet her.Lykke til med vektoppgangJill:-)

puls vs melkesyre

, innsendt av karin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0026.01.2009 / kMonday. 21:17
Hei!Jeg har løpt en del, men har i det siste slitt med et vondt kne, og har derfor måttet gå over til annen trening, bl.a. spinning. Problemet er at jeg ikke kommer meg skikkelig opp i puls på spinning, selv på såkalte intervall-timer, fordi beina surner før jeg når høy puls. Hva skyldes dette? Er jeg rett og slett for svak i beina? Synes dette er rart da jeg er godt trent og bl.a. har løpt mye i oppoverbakke, som vel bygger muskler? Vil dette gå over når jeg har spunnet en del? Slik det er nå føler jeg ikke at jeg får trent godt nok, da jeg liker å bli andpusten.Takk for svar :)
Hei KarinDenne opplevelsen kan mange kjenne seg igjen i (inkludert meg selv). Selv om musklene dine er sterke, er de spesifikke - de er sterke kun i den sammenhengen de er vant til å utfordres.Når du sykler er belastningen en helt annen, og du bærer ikke vekt på leddene. Dermed må kroppen din tilegne seg denne teknikke før du kan nyttiggjøre deg maksimalt av treningsformen.Fortvil ikke - fortsett å sykle, så vil du merke at surheten avtar og pulsen øker. God bedring med kneet!Jill:-)

Pulsens

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 04:46
Hei!Jeg er snart 62 år. Når jeg trener og pulsen kommer over 142 slag/min så blinker varsellampen på apparatet om at pulsen ikke bør bli hurtigere. Formålet med treninga er å komme i bedere form samt vektreduksjon.Spørsmålet er om jeg bør bruke mere kraft under øvelsene for å få tempoet opp f.eks. Level 10. Eller bør jeg trene på Level 1 som gjør at bevegelsene gli lettere men hurtige. Begge innstillingene gjør at pulsen øker raskt til 142 slag i min.Er det uheldig i min alder å trene med høyere puls? Har høyere puls innvirkning på vektreduksjonen? mvh Unni
Hei UnniDu skal ikke bry deg om pulsvarselet i det hele tatt. Disse innstillingene er regnet ut som om alle mennesker hadde lik makspuls, og det har vi ikke. Dermed passer anbefalingene kun for gjennomsnittet, og vi andre passer ikke inn.Du kan gjerne følge med på pulsen, men rettesnoren din skal være egen opplevelse. Strengt tatt er det ingen "øvre grense" for hvor høy puls du kan ha, du blir stiv i bena av melkesyre og orker ikke mer lenge før du du når de høyeste pulsverdiene. Så tren med egen opplevelse som rettesnor.Når det gjelder nivåene kan du gjerne følge pulsen. Du bør trene på det nivået der du oppnår høyest puls uten å bli tung i bena. det du er ute etter er altså høy puls som du kan opprettholde over lang tid.Når det gjelder forbrenning/vektnedgang har du mest effekt med langvarig høy puls slik jeg beskriver over. Du forbrenner mest ved høyt nivå, og du får bedre kondisjon. Bedre kondisjon er faktisk det beste du kan oppnå i forhold til å gå ned i vekt, for da blir alle treningsøktene dine mer effektive hva gjelder forbrukte kalorier.Så stå på og tren uten bekymring for varesllampene:-))Jill

overdrev

, innsendt av Spinnis
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 07:29
Jeg overdrev en spinningøkt skikkelig her om dagen. Det var så gøy at jeg ikke klarte å ta det rolig, og jeg trente med 90-99% av makspuls store deler av timen. Jeg lurer på to ting: Jeg ble tungpustet i flere dager etterpå. Det var så ille at jeg hadde problemer med å gå tur i to-tre dager etterpå, spesielt den andre dagen. Jeg har anstrengelsesastma og Ventolin hjalp litt, men ikke nok. Jeg vet ikke om det var astma som slo ut eller om det var pga at jeg var sliten.Er dette vanlig? Og hvor lang tid tar det å restituere seg etter en slik økt? Er det nok å vente en uke før neste treningsøkt? Spørsmål nr 2:Jeg vil prøve å trene mer etter pulsklokka fremover. Ut fra det jeg har lest bør jeg trene 30-60 min innenfor 85-90% og sørge for å få mye trim innenfor 60-75%. Stemmer dette? Hvor mange dager i uken bør jeg da trene?Jeg kom opp i 190 i puls under økten (er 33 år). Kan jeg regne med at dette er makspuls?
Hei duDet kan være mange grunner til at du følte deg slapp og dårlig i noen dager, det kan til og med hende at du hadde et virus i kroppen som fikk fritt leide siden du slet deg skikkelig ut under en treningsøkt. Jeg tror ikke du skal regne med at en treningsøkt alene kunne få disse følgende om du ikke hadde andre tilleggsparametre. Du som har astma reagerer antagelig ekstra på luftveisinfeksjoner og lignende. Når du føler at du er restituert og i form igjen kan du trene, la heller følelsen enn antall dager styre.Når det gjelder puls er anbefalingene dine om treningssoner og tid fine. Det eneste som kan være motstridende her er faktisk din egen makspuls. Om du ikke har målt denne spesifikt kan du ikke stole på hva innstillingene på klokka di sier. Disse innstillingene er gjennomsnittsverdier og stemmer slett ikke for alle. Dersom du ifølge klokka har trent på 99% av makspuls gjennom store deler av timen kan du regne med at makspulsen din er høyere enn det angitte. Man klarer nemlig ikke å ligge lenge på makspuls.Enten kan du få testet makspulsen din på treningssenteret, eller så kan dui forholde deg til en subketiv skala. SATS skalaen og Borgs skala er begge eksemplert på subjektive skalaer. Bruk disse og sammenligne med pulsen, så lærer du dine riktige verdier.Lykke til videre med treninegnJill_:-)

Stramme opp

, innsendt av Bodil
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 07:47
Hei. Hva kan jeg gjøre for å stramme opp kroppen min før sommeren?
Hei BodilDu kan begynne å trene allsidig. En fin blanding av kondisjon og styrke med hovedvekt på kondisjon gjør susen. Du kan velge stavgang, vanlig rask gange, jogging, gruppetrening, spinning, og mange andre. Hovedsaken er at du får satt i gang kroppen og blir sliten med en 30-60 minutters økt noen ganger i uken.Styrketrening kan du gjøre med en strikk og øvelser som du finner her på sidene. Men aller helst bør du trene styrke på te treningssenter der du kan lære å gjøre det riktig.Lykke til med oppstrammingenJill:-)

intervallkaos..

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:27
hei=)ettersom jeg har skjønt er intervaller bra for mye rart, men er litt forvirret i forhold til hvordan man bør legge dem opp for å få ønsket resultat. hva slags intervaller er ideelle for maks fettforbrenning? økt kondisjon? bedre utholdenhet, osv?håper du kna hjelpe meg!M.
Hei duJeg forstår godt forvirringen, for svaret er at det finnes ikke en eneste beste intervallmetode. Det er et utall varianter som virker for ulike formål og for ulike personer. Du kan benytte de samme intervallmetodene for bedre kondisjon og utholdenhet (det er det samme). For bedre fettforbrenning skal du rett og slett få bedre kondisjon..... så det blir også samme sak.Generelt vil jeg anbefale arbeidsperioder fra ett til fire minutter. Jo kortere arbeidspoerioden er, desto mer intensivt bør det være. Du skal virkelig TRENGE en roligere restitusjon etter gjennomført intervalldrag. Om man er nybegynner innen intervalltrening synes jeg det er best å velge 1-2 minutters intervaller. Pausen mellom intervallene skal være i aktivitet, men roligere. Du kan ta en pause som varer omtrent 2/3 av intervalldragets varighet, eller lenger når intervallene blir kortere.Når du har holdt på en stund med intervalltrening kan du øke til 3 eller 4 minutter. lenger tid betyr mer disiplin for å opprettholde en høy fart, øvelse gjør mester.Pass på:God oppvarming - gradvis økende i 10-15 minutter slik at det ikke blir en voldsom overgang til intervalldraget.Hold god, høy intensitet. Det skal være tungtRo ned i pausene, men ikke helt ned. Du kan gjerne øke farten mot slutten av pausen for at ikke overgangen skal bli for stor.Lykke til!Jill:-)

kondisøkt

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:30
hei!jeg skulle gjerne hatt tips om en kort, men effektiv kondisjonsøkt jeg kan legge inn etter styrketreningen eller dager med litt dårlig tid, for økt kondisjon og fettforbrenning. har du noen forslag? stigningsløp, intervaller, jevnt tempo? synes løping er treningsformen det er lettest å presse seg selv i. håper du kan hjelpe meg, på forhånd takk!
HeiPrøv denne:Varm opp med gradvis økende tempo på tredemølle eller utendørs.Øk tempoet og løp så raskt du orker i ett minutt. Start aksellereringen litt før og senk tempeot etter at ett minutt har gått. På denne måten løper du effektivt på det høyeste tempoet i ett minutt. Løp roligere det neste minuttet (ca 45-50 sekunder mellom start og avslutning av intervalldraget)Gjenta dette 6-12 ganger.Jill:-)

kaloriforbruk

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:33
hei!jeg sliter litt med å lage "regnestykket" for kaloriforbruk/intak iløpet av en dag. hvor mye er det realistisk å forbrenne med 1 time kondisjonstrening i sal, spinning og styrketrening? jeg presser meg hardt og blir virkelig svett og sliten, men er liten av vekst. spiser av og til for lite, så hadde vært fint å vite hva jeg må spise for å "veie opp"=)
Hei duDette avhenger av kroppsvekt, kjønn, form og endel andre forhold. Jeg regner med at timene du trener på ikke har effektiv kondisjonstrening i 60 minutter, at det er litt roligere oppvarming samt nedtrapping ogkanskje litt styrke eller strekk?Da kan du regne med (et veldig grovt estimat) at du forbrenner cirka 400-500 kcal på en effektiv kondisjonsøkt. På en økt med styrketrening er forbrenningen mye mindre, antagelig rundt 1590-200 kcal.Jill:-)

magetrening

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:36
jeg har forstått det slik at magemusklene er som alle andre muskelgrupper, og dermed trenger tid til å hvile og ta seg inn etter en økt. mitt spørsmål er derfor om det er mulig å trene magen hver dag, dersom man deler inn øktene i rette/skrå og kjernemuskulatur annenhver dag? det er så ufattelig mange øvelser der ute som skal virke på forskjellig måte, og rekker ikke gjøre alle hver gang...håper du kan klare opp i dette for meg!
Hei duMagen er IKKE som alle andre muskelgrupper. Disse musklene er delvis festet i hverandre alle sammen, så det er for eksempel umulig å bare trene en av dem. Enhver mageøvelse vil aktivere både rette, skrå og tverrgående magemuskler. Dette er bra, for magens viktigste oppgave sammen med ryggmuskler og bekkenbunn er å stabilisere kroppen. Den aller beste effekten for magemusklene får du ved å trene variert. Du trenger ikke å trene alle øvelsene hele tiden, men varier mellom dem. Det holder med annenhver dag om dy virkelig trener hardt. Og husk - det er viktigere å trene med presosjon og tilstedeværelse enn å trene hardets mulig for magen.Håper dette ga deg noen svarJill:-)

gullrekka

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:39
hvilken kombinasjon av mageøvelser ville du anbefalt for en komplett og god trening av magen, som kan gjennomføres ca tre ganger i uka og vil gi merkbare resultat? vet det er bra å variere, men vil gjerne vite hvilke konkrete øvelser du tyr til hvis du må velge. trenger litt tips ute i jungeles av øvelser!
Hei duJeg har akkurat skrevet at variasjon er det beste, og det stpr jeg ved. Her er noen favoritter:- Planke, i ulike versjoner med vekt på den ene eller andre armen, med løftet ben, med ball...- Sit-ups med stempel (korsryggen presses ned i gulvet), både rette og skrå- Bensenk fra liggende (senke ett ben til gulvet mens korsryggen er i kontakt med gulvet hele veien)- Hofteløft (løft og hold none sekunder- Båten (yogaøvelse)God trening!Jill:-)

minirumpe

, innsendt av jente21
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:47
heisann!da Gud fordelte rumpene her i verden, tror jeg dessverre han glemte meg helt bort, noe som resulterte i at den jeg har er nesten ikke-eksisterende. hvilke øvelser, og hvilke sett av repitisjoner anbefaler du for å gjøre rumpa så stor som overhode mulig? og hvordan skal jeg spise for å gi musklene noe å vokse på, uten å legge på meg? det hadde vært fint om du hadde begrenset deg til noen få, men effektive øvelser, så jeg kan inkludere dem i annen trening. de rumpeprogrammene jeg finner der ute består av opptil ti øvelser i slengen, og det har jeg jo strengt tatt ikke tid til!takk for hjelpen=)
Hei duDette er et uvanelig spørsmål:-))Følgende øvelser anbefales (med mye motstand). Få hjelp til teknikken:- Markløft med strake ben - Utfall- Bakspark i maskin eller med cablecross.Så lenge du passer på å innta nok proteiner til alle måltider er musklene dine glade.Jill:-)

proteiner

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 09:54
hei!jeg er en aktiv jente som trener mellom 3 og 7 dager i uka, som den siste tiden har merket at resultatene har stanset opp og at restitusjonen tar lengre tid enn før. jeg tror det skyldes at jeg har et for lavt inntak av proteiner, da jeg synes det er vanskelig å finne gode proteinkilder med overkommelig pris i hverdagen. har du noen eksempler på gode, billige kilder til protein, uten for høyt fettinnhold? eller, hvis jeg er helt på villspor, noen andre årsaker og løsninger på "tilstanden" min?
Hei duDet er vanskelig for meg å si om det du føler skyldes proteinmangel. Symptomene du beskriver kan ligne på de man har som overtrent, men på den anne side vil man være mer disponert for å bli overtrent om klostholdet ikke er tilpasset treningsmengdene. Om du føler degt dprlig

Birken

, innsendt av anette
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 10:06
Hei.Jeg skal sykle Birkebeinerrittet i august og trener derfor spinning 2 økter i uka og styrke 2 økter i uka for å komme i form, men jeg skulle gjerne gått ned noen kilo før rittet også . Burde jeg da legge opp treningen anderledes? Fra april begynner jeg å sykle ute og da virker det som om kiloene går lettere av. Har du noe ide om hvorfor?? Jeg spiser relativt sunt og ligger på ett inntak på ca 1600-1800kcal pr.dag, litt ekstra de dagene jeg trener veldig hardt. Spiser jeg nok / for lite?
Hei AnetteJeg synes du skal erstatte den ene styrkedagen med en kondisjonsdag, eventuelt litt av begge. En kort sykkeløkt før en rask og effektiv styrkeøkt gir mye bedre effekt på kroppsvekten.Inntaket ditt høres fornuftig ut, men om du vil ha en skikkelig gjennomgang anbefaler jeg å betale for det hos en ernæringsfysolog. www.dinkost.no gjør slike gjennomganger.Jill:-)

økt puls

, innsendt av camilla
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 12:42
jeg trener spinning 45 min 2xi uka om morgenen og step styrke 55 min om morgenen hver eneste uke. Allikevel "dør" jeg hvis jeg må løpe. Holder max 20 min i jobbetempo. Hva gjør jeg feil Har trent fast 3-4 gangers uke i 8 mnd nå
Hei CamillaFor å være i løpeform må du fakisk jogge/løpe deg i form. Spinning hjelper ikke i det hele tatt, for musklene brukes på en helt annen måte enn ved løp. Hjertet og lungene dine er altså i form, men musklene er verken teknsik gode eller utoldende til løp. Derfor - om du vil bli en jogger i form må du legge ut på joggeturer hver eneste uke, gjerne to for at kroppen skal bli god til nettopp dette.Jill

cellulitter

, innsendt av ingunn
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 16:30
hei. jeg er ei jente på 17 år som trener ganske mye, jogger 6 km nesten hver dag. og annen type trening. dette har jeg drevet i snart 1 år. men jeg er enda plaget med celulittet på baksiden av låret. dette plager meg for jeg vil ha det vekk. jeg spiser relativt sunt også. kunne sikkert hvert flinkere men. drikker MASSE vann. er det noen tips for å få dette vekk. eller må jeg leve med det?
Hei IngunnCellulitter er celleforandringer i fettvevet. Det oppstår mest hos kvinner og har en sterkt arvelig komponent. Noen har disse forandringene selv om de er gansske slanke, andre får dem bare om de blir svært overvektige - vi er forskjellige.Du gjør akkurat de riktige tingene. Trener mye og drikker mye vann, så jeg kan ikke legge til noe ytterligere du bør gjøre.%0

kondisjon

, innsendt av Line
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 18:04
HeiJeg er en jente som er en av de heldige som er glad i å løpe. Men er litt usikker på hvor god kondisjon jeg har. Jeg løper 4 km i okupert tereng på 20-25 min, har jeg da en bra kondis?Hilsen Line
Hei LineDet er stor forskjell på 20 og 25 minutter når vi snakker om fire kilometer. Om du bruker 20 minutter vil jeg si at du er i svært god form, og med 25 minutter er du i ganske grei form:-))Jill:-)

Er det mulig?

, innsendt av Big me
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 20:16
Hei!Jeg veier 116 kg og er 161 cm høy. Jeg er med andre ord betydelig overvektig. Jeg har vært medlem i treningsstudio i 3 år. Når jeg omsider kommer meg på treningsstudio, kan jeg trene i 1-11/2 time og synes det er gøy. Jeg har en jobb som medfører en del reising og møtevirksomhet utover ettermiddag/kveld. Jeg kommer defor lett ut av treningsrutinene. Jeg føler også at det er letest å trene om formiddagen, men da er jeg jo på jobb.Jeg lurte på om du tror det er mulig å gå til legen min og be om sykemelding i 40-50% i en 6 ukers periode slik at jeg kan trene hver dag på dagtid. Jeg tror det hadde vært til stor hjelp for meg. I løpet av 6 uker tror jeg jeg ville komme inn i en rutine. jeg ville ihvertfall se noen resultatter som gjør at jeg vil være motivert videre!Hilsen meg
Hei duJeg vet sannelig ikke om en slik sykemelding er mulig. Du kan jo høre med legen din. Siden du har en overvekt som er betydelig og anses som helseskadelig er i alle fall min personlige oppfatning at det burde finnes behandlingsmuligheter for deg. Hva med behandlingssteder for overvekt der du tilbringer noen uker og kommer skikkelig godt inn i både trening og riktig kost/måltidsrytmer? Det synes jeg høres ut som den beste løsningen - gjør det ordentlig fra første stund. Det finnes flere steder som passer, avhengig av hvor du bor. Her har du en link til NIMI på Ringkollen, de har jeg hørt mye positivt om http://www.nimi.no/index.php?submeny1_id=25&news=1&avdeling_id=8Jeg håper i alle fall at du får hjelp. Om ikke fastlegen din kan hjelpe deg skal du bare finne deg en ny fastlege, for du fortjener å få hjelp!Lykke tilJill:-)

Styrketrening

, innsendt av Karin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.01.2009 / kTuesday. 20:42
Hei Jill, jeg har lest at du har sagt at for å få nytte av styrketrening bør man trene tungt og med relativt få repitisjoner. Jeg prøver å trene styrke en gang i uka (i tillegg til to kondisjonsøkter), men synes bruk av apparater og frivekter i studio er ulidelig kjedelig.. Har derfor deltatt på en del timer med styrketrening i sal, med vektstang og en sang på hver muskelgruppe. Er dette ikke noe poeng? Hvis jeg i tillegg "må" trene noe i studio, hvilke muskelgrupper er viktigst å fokusere på? Takk !
Hei KarinSatsStyrke klassene som du finner på SATS er helt fine. Der jobber man med en muskelgruppe per sang, og gjør fra 8-16 repetisjoner av hver øvelse før det tas en kort pause. Da kan du legge på ganske tunge vekter. Uten disse pausene er det vanskeligere med tunge vekter, og da blir effekten en helt annen.Om jeg skulle anbafale øvelser i treningsstudio ville jeg si disseKnebøyStrak markløftNedtrekkSittende roingBrystpress/benkpressSkulderhev+ mage/rygg treningJill:-)

Hvilken Yoga type?

, innsendt av Svømmeren
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.01.2009 / kFriday. 09:33
Hei!Jeg er en ganske aktiv jente på 16år. Jeg jogger 5km 5 ganger i uka og svømmer 3000m 3 ganger i uka.Jeg har veldig lyst til å begynne med yoga, men lurer på hvilken type passer for meg. Jeg har gått på et par begynner kurs før, og har en Yoga dvd hjemme (dvden er Hatha yoga). Men jeg føler ikke at jeg får noen resulatater fra yogaen. Jeg kunne tenkt meg noe med litt mer intensitet, men som jeg også blir rolig og tøyelig av. Har du noen forslag til dvder jeg kan kjøpe, og hvilken type jeg bør lete etter? Er kansje Plates eller aerobics bedre for meg?Tusen takk=)
HeiAller først - yoga gjøres sjelden med bare fysiske resultater som mål. Yoga er så MYE mer enn det. Jeg synes du høres ut som en person Ashtanga yoga ville passe for. Det er fysisk krevende, men har fremdeles alle de fantastiske mentale effektene av yoga intakt.Lykke til!Jill

Trening

, innsendt av Mona
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0028.01.2009 / kWednesday. 07:00
Hei, jeg trener en 5-6 dager i uken. Trener som oftest 45 min - 60 min, og likevel ser det ut som om jeg ikke går ned i vekt. Kostholdet mitt er mer eller mindre strengt. Noen tips? Det er som oftest Kondisjonstrening, ettersom jeg ikke liker styrketrening.
Hei MonaKanskje du har havnet i den berømte komfortsonen? Mange gjør det etter en tids trening. Det betyr at du hele tiden trener innenfor komfortable grenser og aldri øker intensiteten. Da har man lett for å stagnere i utviklingen og økt kondisjon uteblir.Prøv å legge inn litt intervalltrening og ta litt hardere i på de faste treningsøktene, så vil du antagelig se resultater.Jill:-)

Pusting/Trening

, innsendt av Sportyspice
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0028.01.2009 / kWednesday. 12:10
Hei!Er det viktig hvordan man puster når man trener?Når jeg har vært på enkelte timer med instruktør, sier han ofte: "Pust ut når du går opp" (Mht situps), f.eks.
Hei SportyspiceDet er viktig å puste når du trener (det gjør heldigvis alle), og i noen treningsformer instrueres pust, som en slags indre metronom man kan konsentrere seg om.Det pussige er at dette styrer jo egentlig kroppen helt selv. Når brystkassen utvides er det naturlig (og helt nødvendig) å puste inn for å fylle den opp, og motsatt. Når du fopr eksempel gjør en sit-ups, trykker du brystkassen sammen på vei opp, da må du puste UT. Når du legger deg ned igjen skjer det motsatte, og du puster inn.De fleste bevegelseformer som er bygget opp med slik instruert pusting er laget i harmoni med kroppen, for eksempel yoga.Nå kan du selvfølgelig komme ut for en litt uerfaren instruktør som underviser motsatt av det naturlige. Om det føles feil skal du derfor gjøre det kroppen din helst vil - den er sjefen. Jill:-)

Hei Jill

, innsendt av momo
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.01.2009 / kFriday. 12:14
Jeg er blitt en ivrig turgjenger etter lang tids sykdom. Turene blir lengre og lengre og jeg går nå daglig turer på rundt 2 timer. På disse 2 timene går jeg ca 13000-13500 skritt (skrittelleren har blitt min beste venn :) ) Jeg er veldig fornøyd med egeninnsats, men lurer svært på hva jeg forbrenner av kalorier på en slik tur?
Hei MomoFor en flott vane! Om vi regner hvert steg som 80 cm vil det si at du går cirka en mil hver gang. Om stegene er lenger, blir det selvfølgelig en lengre distanse, og dermed flere kalorier.Jeg vil anta at du forbrenner ca 600-700 kalorier på turene dine, og altså noe mer om du går med lange steg.Jill:-)


Bli lett og blid i 2009
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer