Kroppsbilde

Bli mer komfortabel med kroppen din

Flere kvinner sliter med dårlig selvbilde. Ved å endre tankemønster kan du bli mer komfortabel.

ULIKE KROPPSBILDER: For mange mennesker henger kroppsbilde sammen med selvtilliten, men det burde ikke få bestemme hvor bra du føler deg. Foto: Shutterstock / gpointstudio
ULIKE KROPPSBILDER: For mange mennesker henger kroppsbilde sammen med selvtilliten, men det burde ikke få bestemme hvor bra du føler deg. Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjekk den rumpa! Og de lange, slanke beina. Kanskje hvis jeg bare trener litt til, så kan også jeg få den sexy kroppen alle gutta drømmer om? Kroppsidealer omgir oss jenter på alle kanter. Det kan rett og slett bli overveldende å skulle leve opp til det «perfekte» ytret som smiler til oss fra magasinforsidene og vrikker nedover catwalken.

- Kroppsbilde henger sammen med kroppsidealene i kulturen man vokser opp i og som blir formidlet gjennom tre kanaler; media, foreldre og venner. Man sammenligner seg selv med andre og jo lenger unna du ligger idealene dine, jo mer misfornøyd vil du bli, sier psykolog Ingela Lundin Kvalem som i en årrekke har forsket på nettopp kroppsbilde.

Slik «skal» man se ut

Hun forteller at kroppsidealet i den vestlige verden er en slank, men veltrent figur med flat mage, smale hofter, relativt store pupper og sprettrumpe. I tillegg skal man gjerne ha lite kjønnshår. Overvekt er det som for de fleste trekker kroppsbilde mest ned.

- Hvordan kroppsbilde påvirker deg, står i sammenheng med hvor stor del av selvoppfatningen din som blir bestemt av utseende. Har du mange andre områder i livet der du er fornøyd, kan du kompensere med det. Er kroppsbilde derimot avgjørende for selvbildet ditt vil det naturligvis ha en stor innvirkning, sier Kvalem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer