Vitaminer

Bli slankere på en uke

Peker vektnålen oppover etter ferien?

Et eple holder ikke bare legen unna – den kan også gjøre deg slankere. Spis frukt og grønnsaker med sterke farger! Foto: All Over Press
Et eple holder ikke bare legen unna – den kan også gjøre deg slankere. Spis frukt og grønnsaker med sterke farger! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du skal gå ned i vekt, er det viktig å huske at det ofte kan være de små tingene som gjelder. Prøv en ny ting hver dag i løpet av en uke, og du vil raskt kunne se resultater.

Ikke stol på badevekten
Slik går du ned i vekt

Søndag – skriv det ned

Studier viser at ved å fotografere alt du spiser, kan du miste opptil fem prosent av vekten din, ifølge eksperter ved Bowling Green State University i USA.

Begynn i dag! Ta et bilde før og etter hvert måltid du spiser med et kamera eller mobiltelefonen din. En visuell matdagbok gir et mer nøyaktig bilde av hva og hvor mye du virkelig spiser. Husk å laste opp alle bildene du har tatt, så får du hele oversikten.

Eller hva med å føre kaloribudsjett?

Mandag – vitaminer mot sult

Å ta en multivitaminpille en gang om dagen kan gjøre deg mindre sulten, ifølge to studier som er publisert i British Journal of Nutrition. Personer som gjør dette har som oftest lavere vekt og BMI.

Slik tar du vitaminene dine

Tirsdag – få opp farten og forbrenningen

Hvis du virkelig skal få fart på forbrenningen er utholdende styrketrening tingen. Dette er trening med lett belastning og mange repetisjoner, som gir en god treningseffekt.

Forskning viser at jo kortere pauser man har mellom øvelsene, jo flere kalorier forbrennes.

Derfor bør du trene

- Ved å trene hele kroppen aktiveres flere muskler, som igjen vil gi høyere fettforbrennening, sier Jim Stoppani, som blant annet har skrevet Encyclopedia of Muscle and Strength.

Slik gjør du: Gjør styrketreningen din om til god gammal sirkeltrening, der hvert sett består av 15 repetisjoner, uten pauser i mellom. Vent 20 sekunder og gå løs på neste øvelse. Gå gjennom hele sirkelen to ganger.

Onsdag – Mer vitamin C

Du kan forbrenne 30 prosent mer fett under trening, ved å få i deg 500 milligram eller mer vitamin C om dagen, ifølge forskning publisert i Journal of the American College of Nutrition.

Les om vitamin C på Lommelegen

Trikset er å spise minst tre porsjoner med matvarer som er rik på vitamin C om dagen. Dette kan for eksempel være små gulrøtter, sugarsnaps og sherrytomater. Flere gode vitamin C-kilder er appelsiner og andre sitrusfrukter og kiwi.

Vidundermaten du må spise

Torsdag – Gjør det sammen med noen

En ting er at det er lettere å komme seg på trening når du trener sammen med noen, men en venn kan også gjøre at du forbrenner fett raskere.

Dette er måten å gjøre det på, ifølge Tim Lohman ved University of Arizona: Lag et såkalt vektreduksjonsnettverk. Nettverket fungerer best hvis du allierer deg med folk du allerede kjenner. Møt en gang i uken, enten på ordentlig eller over nettet, og diskuterer problemene dere opplever med å gå ned i vekt, og del suksesshistoriene.

Finn en motivert treningspartner

Fredag – Farg deg slank

Et eple holder ikke bare legen unna – den kan også gjøre deg slankere. Får du i deg store mengder frukt og grønt (og aller helst mest grønt), er det lettere å kutte ned på det totale kaloriinntaket.

Måten å gjøre dette på er å tenke regnbuens farger. I løpet av dagen burde du spise mat fra hvert eneste fargespekter. Ha blåbær på müslien din om morgenen, spis et eple til mellommåltid, og fyll lunsjbollen med gulrøtter, tomater og paprika. Da er du på god vei!

Lørdag – Bekjemp matsuget

Når vi er stresset har vi ofte en tendens til å gå for de raskeste løsningene når det kommer til mat, det vil si fast-food. Men er du rolig og avbalansert får du ikke samme type sult-anfall. Ifølge ekspertene tar vi bedre og sunnere matvalg når vi er avslappet.

Sugen på alt usunt?

Det du bør gjøre i dag er å slåss mot matsuget. Hvis du ikke klarer å roe tempoet på egenhånd, kan yoga- eller meditasjonsøvelser hjelpe deg.

Lær yoga her!

Kilde: CNN.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer