Jill

Bli sprek med Jill

Treningsekspert Jill svarte leserne i nettmøte.

Publisert
Sist oppdatert
Vår treningsekspert Jill står parat for å gi deg råd som kan hjelpe deg til å gå en sprek høst i møte.Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til hvordan du kan holde deg sprek?
Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekt rumpe?
Jill kan svare deg.


Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Trening hjemme

, innsendt av smukka
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 08:03
Hei Jill.Jeg lurer på hvor bra det er å trene på eliptisk treningsapparat. Jeg har et hjemme, og føler at det gjør bra for kroppen. Men jeg greier bare å trene i 15-20 min om gangen for jeg får vondt i nakken når kroppen blir veldig varm. Ønsker også å kjøpe en romaskin som vi kan bruke hjemme, men er usikker på hva slags maskin som er bra nok til hjemmebruk. Har du konkrete tips?? Hva slags burde jeg kjøpe. Ønsker ikke å bruke 4-5000 kr på romaskin. Max rundt 3000 kr.
Hei duDet finnes mange ulike elliptiske maskiner på markedet, og det viktige er at du føler at du får langet ut litt - at ikke deu går med museskritt. Om det er en bra variant kan jeg kove deg god trening. Forskning på elliptisk treningsmaskin viser faktisk at deltagere opplever treningen som mindre intens enn den faktisk er - altså veldig bra.Det at du får vondt i nakken kan tyde på at du spenner deg mens du holder på. Forsøk å fokusere på avslapping, og forsøk å slippe håndtakene om det er slike, da trener du balansen samtidig som du unngå anspent nakke. Det finnes flere romaskiner. Jeg kjenner ikke til noen spesielt gode til hjemmebruk, men den som ofte finnes på treningssentre heter Concept. Den er kjempegod, og du kan jo sjekke på nettet om de har hjemmebersjoner av den.Lykke til med hjemmetreningenJill:-)

Har jeg en skade?

, innsendt av Skippy
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 12:21
Hei Jill!for tiden så trener jeg to ganger i uken kombinert styrke og kondisjons trening og så 3 ganger kosdisjonstrening. er ikke i veldig god form så er på begynner stadiet. mitt problem med kondisjonen er at kondisen holder fint og jeg føler jeg kunne holdt på mye lenger, men får helt sinnsykt melkesyre i lårene! er ikke mulig å holde på mer enn 15 min på ellipse eller 20min på sykkel. synes dette er veldig rart. det eneste jeg kan tenke meg er at det kan være overbelastning siden jeg hadde en periode på 5 måneder hvor jeg syklet på ergometersykkel hver dag. tror du det stemmer? eller er jeg bare i kjempedårlig form? kanskje bena må trenes sterke først. kan jogge da, men er det ok å jogge/rask gange 5 dager i uken?
Hei SkippyDette har nok ikke noe med en skade å gjøre. Antagelig går/sykler du med for ting motstand slik at melkesyren i bena kommer før fu rekker å komme deg opp i en god, høy kondisjonstreningspuls over tid. Forsøk med lettere motstand og raskere tråkk. Test gjerne med pulsbelte slik at du finner det nivået som gir deg høyest puls over tid uten at lårene blir sure.Du nevner at du godt kan løpe - mitt råd er å gjøre det som en variasjon til de to andre formene. Jogging er klart mest effektive kondisjonstreningsform, og så får du med deg litt frisk luft ute i tillegg. Lykke til!Jill

Trening/kosthold

, innsendt av Super
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 13:10
Jeg trener styrke to ganger pr uke og kondisjon en gang pr uke. Er dette riktig/nok da jeg skal gå ned i vekt? Skal gå ned ca 20 kg. Lurer også på hva man skal spise, hvor mye/lite? Skal jeg telle kalorier eller holder det at jeg tenker "grovt og grønt"?Er så redd for at fettet fortsatt skal sitte og at musklene vokser under, for jeg vil ikke bli større!
Hei SuperJeg vil anbefale noe mer enn en gang kondisjonstrening hver uke. Når du skal ned i vekt vil jeg faktisk si at kondisjonstrening op mot 3-4 ganger i uken er å foretrekke om du har tid til det. I tillegg bør du være mest mulig i bevegelse de andre dagene også, gjerne ved hjelp av gåturer etc.Kondisjonstreningen kan gjerne varieres. Rask gange, stavgang, gruppetrening, spinning... mulighetene er mange. Det viktige er at du kommer deg opp i en god intensitet som du klare å holde i minets 30 minutter. Etter hvert kan du øke til både 40 og 50 minutter om det kjennes som formen holder.Styrketrening er også bra, spesielt for å vedlikeholde en vektnedgang siden styrketreningen beholder musklene. Det gode med styrketrening er at du ikke behøver å bruke mye tid på det. 15-20 minutter etter kondisjonstreningen holder så lenge du trener effektive basisøvelser og tar i skikkelig. Det skal kjennes. Øvelser kan du finne på sidene her, eller du kan spørre en treningsveileder på et senter.Over til kosthold. Det skal holde å tenke grovt og grønt så lenge du- passer på å spise moderate porsjoner (ikke digre)- Spiser ofte og lite i stedet for sjelden og mye- holder deg unna snacks, kaker og godteri i det store og heleLykke til!Jill:-)

Styrkespørsmål!

, innsendt av Katrine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 15:40
Hei:) Jeg trener aktivt spinning (3-4 ganger i uken) og har kjøpt meg landeveissykkel så til våren blir det utesykling også. Ligger på en bra puls hver gang, 80-95% av max puls, og synes dette er kjempekjekt!Trener også styrke, mage, rygg, korsrygg, bryst 1-2 ganger i uken, som regel etter spinningtimen. I tillegg går jeg på body bump en gang i uken. Har tatt kroppsanalyse-test og fikk vite der at jeg var relativt svak i bryst og rygg, pluss bein. Dette overrasket meg, men skal ta det på alvor og må da legge om treningen min litt! Er alltid sliten etter en spinningtime, og orker da aldri og ta noe særlig med beinapperater, og hvis jeg gjør dette før timen, ender det som regel med krampe når jeg skal spinne.Holder det med beintrening en gang i uken på body pump, når jeg spinner i tillegg eller bør jeg legge inn en økt med skikkelig styrke for bein en gang og? Har ikke alt for mye tid ved siden av studier og jobb, så blir til at om jeg kun har en time til rådighet går jeg for kondisjon siden jeg føler at dette er det som gir best trening.Når det gjelder armene fikk jeg vite at de var jeg sterke i. Det rare er at jeg omtrent aldri trener armene til vanlig, bortsettfra på body pumpen. Når det er sagt, kan jeg si at det er i armene jeg svir mest etter en pump-time og det er også her jeg "tør" å legge på vekter.Hvordan skal jeg gå frem for å få de resultatene jeg ønsker? Jeg synes muskler er fint, og vil gjerne ha definerte arm, bein og spesielt ryggmuskler. Bør jeg kutte ut en spinningtime i uken og heller gå for en ren styrketime? (dette kommer til å bli såå kjedelig:P)Har trent lenge, og føler at resultatene er stoppet opp litt. Har ikke samme motivasjonen for spinningen som jeg hadde før, og tror derfor at denne kroppanalysen var det puffet jeg trengte for å forandre treningsvanene mine, men til det trenger jeg din hjelp! Håper du kan ta deg tid til å svare på spørsmålene mine:) Du er et supert forbilde for meg og mange andre! Stå på, Jill!
Hei KatrineTakk for hyggelige ord! Aller først vil jeg si at du er kjempeflink. Du trener veldig bra og riktig, så kroppen din er i god form. Resultatene fra testen vil jeg vurdere som en liten gulrot - detaljer som du kan jobbe med om du har lyst på noe nytt.Her er noen råd1) Prat med en Personlig trener eller Treningsveileder om belastning og øvelser under styrketreningen. Som regel er det MYE å hente her2) Bodypump gjør deg ikke sterkere, men mer utholdende i musklene. 3) Om du vil ha sterkere ben vil jeg anbefale en skikkelig benøkt blant frivektene. Slett ikke kjedelig. Få hjelp til å lære deg Utfall med håndvekter eller stang, Knebøy med smithmaskin eller stang og Markløft med stang. Belastningen skal være MYE tyngre enn på BP klassen, og antall repetisjoner ikke flere enn 10.4) Et siste ekstra-råd: Tren gjerne noe annet enn spinning som kondisjon. En joggetur i ny og ne er bra for skjelettet (støtbelastning) og vil gjøre deg sterkere i bena på en mer funskjonell måte enn syklingen.Lykke til videreJill:-)

Treningsformer

, innsendt av 92,,jente
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 17:05
jeg er en jente på 16 år som gjerne vil bli kvitt noen få kilo/ stramme opp kroppen min. Jeg trener fotball to til tre ganger i uka, går tur på en time hver dag med hunden, og prøver å kontrollere hva jeg spiser. Likevel så vil jeg gjerne trene mer, og lurer på om det er noen treningsformer som forbrenner mer eller ei? Jeg vil gjerne teste ut nye treningsmetoder, og prøver stadig noe nytt på treningssenterene. Jeg har alltid trent, men nå vil jeg gjerne trene mer.Håper du har noen forslag til treningsformer som forbrenner godt med kalorier.
Hei duDet er ikke noe i veien for å trene mer så lenge turene med hunden din er av det rolige slaget. Jeg synes du skal prøve ulike former av treningsklasser - det finnes massevis av kule danseklasser på sentrene nå, og det er både effektivt og moro.Godt å høre at du liker å teste det nye, da opprettholdes motivasjonen:-))Jill

Wii Fit for gravide?

, innsendt av nate
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.11.2008 / kFriday. 21:40
Jeg er gravid i 15. uke og er overvektig med en BMI på rundt 30.Jeg er i utgangspunktet glad i høyintensitetstrening og har drevet litt med dette, men må nok karakteriseres som utrent.I svangerskapet har jeg skjønt at det som anbefales for sånne som meg er å gå tur. Dette er langt fra spennende nok for meg i lengden og ekstrem risikosport på glattisen nå for tiden! Jeg lurer derfor på å gå til anskaffelse av Wii Fit. Har du vært borti dette og kan det være et brukbart alternativ for meg, dersom jeg tar det litt forsiktig i starten? Er det noen aktiviteter jeg absolutt ikke bør gjøre som utrent gravid? Tenker da om det finnes yoga-posisjoner, aerobic-hopping eller andre ting i den retningen som kan være farlige?
Hei nateJeg kjenner til Wii Fit, men ikke alle detaljer. Min opplevelse av dette produktet er at det er mer gøy enn effektivt hva trening gjelder. Som gravid er det smart å holde seg unne de mest ekstreme strekkøvelsene i yoga, og å holde seg unna svært intens trening. Når det er sagt - kroppen din sier selv fra i stor grad og jeg kjenner ingen gravide som har fått det for seg at de skal trene veldig intenst.Mitt råd til deg er å melde deg på gravidetrening eller velge de "snilleste" klassene på treningssenter. Det er da mye morsommere enn å bare gå. Du kan jo ta en titt i boken min "Trening for kule mager" for å finne råd for nettopp din form og sted i svangerskapet.Lykke til videre!Jill

Hvordan trene rumpe?

, innsendt av Snø
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.11.2008 / kSaturday. 11:02
HeiSom så mange andre ønsker jeg meg en veltrent bakende. Jeg er uttalt hypermobil i bl.a. rygg, bekken, hofter og knær, noe som fører til at jeg har hyppige leddutglidninger og dermed bør styre unna de ordinære kneutfallene.Hvordan kan jeg trene rompa uten at jeg skader leddene i samme slengen?
Hei SnøDu har bare godt av å trene styrke selv om du er hypermoil. Jeg vil aller først råde deg til å trene MageRygg, Pilates eller andre former for moderne kjernetrening. Dette styrker og beskytter ryggen din dlik at du lettere tåler hardere styrketrening for ben og armer.Over til rumpetrening. Mine favorittøvelser er Markløft med strake ben og bakspark-maskin (eller tilsvarende med kabeldrag eller strikk). Få alltid hjelp av en kompetent veileder når du skal lære nye øvelser og dessuten vil trene tungt.Du bør nemlig trene ganske tungt for å få den effekten du ønsker deg. 8-10 repetisjoner i 2-3 runder er å anbefale.God trening!Jill

Proteinbar?

, innsendt av Sofie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 22:20
Hei! I garderoben på treningssenteret mitt overhørte jeg her om dagen noen kvinner snakke om proteinbarer. Hun ene hadde spiste på en femiline recoverybar fra Maxim, og skrøt veldig av den fordi den er så god. Venninnen hennes derimot, mente at den inneholdt altfor mye sukker og fett, og at det fantes bedre barer enn denne.Jeg bruker selv denne baren, og jeg var ikke klar over at det var så mye sukker i den?Så, mitt spørsmål er; hvilken proteinbar er den beste med tanke på sukkerinnhold?
Hei SofieDenne typen informasjon sitter jeg ikke med i hodet, men svaret er enkelt. Ta en titt på innholdsdeklarasjonen, der skal det stå. Den ingrediensen det er mest av står dessuten først når innholdet ramses opp, så om sukker står tidlig er det ganske mye.Det er faktisk viktig å sjekke om du vil spise disse barrene. De er langt fra kalorifrie.Jill:-)

3kg på 5uker?

, innsendt av Mia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.11.2008 / kSaturday. 14:00
hei:) jeg trenger en liten motivajson, så ble veldig glad når jeg så at du har nettmøte. Du er så flink!Jeg er 17år, 172 høy, og veier 73,0kg. Har syklet på trim sykkel 1 mil hver dag i en uke, og har tenkt å fortsette med dette fram til 24 des. Har også begynt å spise mye sunnere, litt goderi KUN en gang i uken. Er det mulig for meg å gå ned 3,1kg så jeg veier under 70kg innen 24 des hvis jeg gjør dette? håper på svar:)
Hei MiaJeg tror definitivt at målet ditt er oppnåelig om du1) Går fra ingen trening til daglig sykling i en mil2)Begynner å spise sunnere enn før.Disse to forandringene vil sammen hjelpe deg på veien. Når det er sagt. Det er ikke dumt å spre treningen over litt flere aktiviteter. Du kommer nok til å bli så lei av sykkelen at det kan skorte på motivasjonen etter hvert. Kom deg ut på gå/joggetur (5 minutter av hver vekslende) eller på treningsklasser på et senter. Motivasjon er nemlig avgjørende for å oppnå mål.Lykke til!¨Jill:-)

Lavt stoffskifte,

, innsendt av Sara92
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.11.2008 / kSaturday. 18:04
Er det vanskligere å gå ned i vekt,vis man har Lavt stoffskifte enn de med Normalt soffskifte ?
Hei SaraEnkelt og greit - ja, det er vanskeligere å gå ned i vekt om man har påvist (målt hos lege) lavt stoffskifte.Om du er slik at du har dette bør du snakke med legen om råd og veiledning til kosthold og trening.Jill:-)

Intervaller

, innsendt av Malin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.11.2008 / kSaturday. 18:09
HeiEr det ikke sånn at intervaller er bedre enn å løpe 30 min, for å bedre utholdenheten.Hva slags intervaller vil du anbefale for en som spiller fotball, som vil bli litt fastere og få bedre form? Hvor mange reps, hvor mange serier, pauser, motbakke...?Håper du svarer på akkurat dettes spørsmåletMVHMalin
Hei MalinDet beste er å trene både intervall og langvarig løp. Variasjon er altså best fordi de påvirker hjertet og musklene litt forskjellig.For en fotballspiller vil det være fornuftig med korte intervaller. Du kan varme opp med å jogge i 10 minutter. Deretter løper du korte intervaller på 5-20 sekunder med tilsvarende pauser mellom.For å øke kondisjonen din kan du i tillegg gjerne løpe en økt med langintervaller i løpet av uka10-15 minutter oppvarming3 minutter løp omtrent ¨på melkesyre terskel2 minutter roligere løpGjenta 4-5 runderLykke til med fotballenJill:-))

Lei treningssenteret

, innsendt av Heidi
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 19:17
Heisann, har trent på treningssenter i mange mange år, spinning og styrke. Er blitt litt lei no og treng ein pause. Har tenkt å begynne med terrengsykling og evt. rulle ski. Så da er spørsmålet, får eg trent heile kroppen med de to aktivitetene? Eller bør eg trene styrke utenom.
Hei HeidiTerrengsykling og rulleski gir til sammenh flott trening. Det er ikke helt nødvendig med styrketrening ved siden av, men jeg vil allikevel anbefale det siden styrketrening har noen egenskaper ingen andre treningsformer har- det opprettholder muskelmassen (og dermed basalforbrenning) når vi blir eldre (kondisjonstrening er ikke nok alene)- det reduserer risiko for osteoporose- det gir bedre holdningDessuten trenger vi alle kjernestyrke (mage/rygg) for å holde ryggen sunn og frisk.God tur!Jill:-)

3D-jogging

, innsendt av Joggi
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.11.2008 / kSaturday. 22:18
Hei JillJeg jogger noen ganger i uka på tredemølle, men opplever til tider ømhet på siden av knærne som gjør at jeg motvillig må holde opp en stund. Er jogging på tredemølle særlig belastende på knær? I forhold til asfaltjogging?
Hei JoggiTredemølle skal ikke være mer belastende enn astfalt. Det er vel egentlig ikke noe annet underlag som er mer belastende en astfalt. Det beste er mykt underlag i som grus eller skogdsvei, men de fleste møller er også gode.Om ikke smertene avtar synes jeg du skal oppsøke en lege som kjenner til treningsskader. Ta det på alvor så du unngår langvarige skader.Jill:-)

treningspuls med mer

, innsendt av Torleiv
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 00:55
Min alder er 69 år og jeg målte i fjormax puls til 192 og det laveste til 146.Hva kan du si om disse puls verdier i forhold til min alder og hva vil du si min treningspuls bør være?Håper på svar via E-post!
Hei TorleivDet er ikke dårlig å måle maxpuls hos en 68-åring! Jeg håper ikke du ble presset til det ytterste slik man som regel blir på en reell makspuls test.Jeg er litt usikker på verdiene dine. Om du ble testet maksimalt, om du ble testet under vanlig trening? Den laveste verdien er antagelig ikke hvilepulsen din, og da vet jeg egentlig ikke hva den er. Den laveste verdien under trening?192 er i alle fall høyt maksnivå for en 68-åring. Dette betyr ikke noe annet enn at du genetisk har høy puls. Du kan gjerne spørre igjen ved å sende inn spørsmål til jill@kk.no Da er det fint om du beskriver hva slags forutsetninger pulsen ble målt underMVh Jill:-))Mvh Jill

Lurer på en ting:)

, innsendt av Bare meg:)
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 03:15
Hei!Jeg har syklet i lang tid 30 minutter når jeg står opp, (på trimsykkel inne) og 30 minutter når jeg kommer fra jobb. Lurer derfor på om jeg kan fortsette å holde denne aktiviteten ved like som den er, eller om du synes jeg burde øke tiden til 35, evt. 40 minutter? Håper på svar denne gangen:)Ha en fin dag!
Hei duDet kommer helt an gå hva du vil med treningen. Om du vil forbrenne mer og/eller få bedre kondisjon er det fornuftig å øke tempoet eller varigheten. Om du er fornøyd slik det er, kan du bare fortsette.Hva med å variere litt med gange/jogging?JIll:-)

vektreduksjon og trening

, innsendt av ann
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 09:38
Hei!Jeg er en dame på snart 35 år som de siste årene har gått ned 40 kg, skulle gjerne ha gått ned 10 kg til. Trener vannaerobic 1 gang i uken og sykler 30 min hver dag på ergometersykkel pluss at jeg den siste uken har fått låne meg rokkering som heter innersvingen. Men kg lar vente på seg, jeg spiser 5 måltider om dagen hvor 4 består av 2 knekkebrød m/ pålegg og så ca 3-4 frukt pr dag. Er det all treningen som gjør at jeg ikke går ned i kg? Og er det noen effektiv måte å bli kvitt en hengende mage? Og er denne syklingen nok til å få en god kondisjon? Har tidligere prøvd meg på jogging, men sliter med rygg og nakke og ble anbefalt å være forsiktig med det.Og hvor lenge skal en holde på med kondisjonstrening før en får noen resultat? Og til slutt er ergometersykkel en god treningsform? Ble mange spørsmål dette, men håper du kan hjelpe meg.MvhAnn
Hei AnnJeg er mektig imponert over resultatene dine. Det koster å legge om livsstil, noe du åpenbart har gjort til gangs.Det er nå engang slik at kiloene sitter hardere fast deto lengre ned i vekt du kommer. Kroppen er mye mindre villig til å gi slipp på de siste ti kiloene enn de første. Det betyr som regel at du må smøre deg med litt tålmodighet, og kanskje se over hva du gjør for å øke forbrenningen litt.Ergometersykkel er en grei treningsform, særlig om du er flink til å holde intensiteten oppe. Det skal virkelig kjennes at hjertet banker fort og svetten renner mens du holder på. Jeg synes du skal legge inn litt power-walking i stedet for jogging. Velg ut et område med mange lange bakker og tren intervall. Varm opp med å gå stadig raskere i 10 minutter. Deretter går du bakke-intervaller. Gå effektivt oppover i 2-3 minutter, og rusle nedover i to minutter før du snur og går effektivt oppover igjen. Gjenta bakke-intervallene 4-5 ganger før du går hjem.Lykke til med ny treningJill:-)

Er dette OK?

, innsendt av Lily
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 10:22
Hei!Jeg har hørt at 2x styrketrning + 3x kondisjonstrening er den magiske formelen både når det gjelder vektreduksjon og det å komme i bedre form, stemmer dette? også, jeg har nok ikke tid til å trene 5 separate ganger i uka, men kan disse øktene slås sammen slik at jeg to dager trener 1 time styrke og en time kondisjon, mens den tredje dagen brukes på 1 time kondisjon? blir dette samme effekt?takk for svar ;-)hilsen lily
Hei LillyDu er nok ganske nær drømmeformelen her:-)) og du trenger ikke å trene fem dager i uken. Det viktige er at du er effekltiv mens du holder på. Kondisjonstreningen behøver ikke å ta en hel toime (med mindre du er med på en klasse), og styrketreningen kan være betraktelig kortere.45 minutter kondisjon og 15-20 minutter effektiv styrketrening er kjempebra om det gjøres uten pauser og venting.JIll:-)

gå ned i vekt

, innsendt av pri en
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 12:45
Mitt første mål med treningen er å gå ned i vekt. Altså, jeg vil legge mer vekt på å bli sterkere og forme kroppen mer når jeg har gått ned litt først. Hvor ofte og hvor hardt bør jeg trene? Må jeg ha tunge kondisjons økter hver dag, eller kan jeg ligge på puls rundt 140-160? Jeg synes det er vanskelig å vite hvor hardt jeg bør trene for at det skal gi bra utelling på kaloriforbruket. Jeg er student og har mye og gjøre, og det sliter ofte på meg at jeg ikke alltid orker komme meg på treningsenteret.
Hei duDen korte versjonen av et svar til deg er at kondisjonstreningen forbrenner mer kalorier desto hardere den er, men om den skal også vare en stund, så om du trener så hardt at musklene fylles av melkesyre blir det ikke særlig effektivt (bare kort:-)Når det gjelder absolutte pulsverdier kan jeg vanskelig råde deg. 140 kan være hardt for noen og rolig for andre siden vi er så forskjelige.Det beste er å prøve deg frem. Effektiv trening skal være hardt, men overkommelig, og du skal orke å holde på i 40-50 minutter. Når det gjelder antall ganger i uken vil jeg anbefale tre ganger med effektiv kondisjonstrening, og så mye bevegelse (gåturer etc) som mulig ellers. Det er nemlig ikke bare treningen som bruker energi, daglig bevegelse er like viktig.Lykke til videreJill:-)

Uten tittel

, innsendt av anonym
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 14:12
HeiiJeg har hatt en nakke skade i mange år nå, men jeg har aldri fått tid eller kunskapen til hvordan jeg kan trene opp ryggen og nakken. Så jeg lurte på om du har no tips eller øvelser som jeg kan gjøre?mvh.........
HeiJeg synes du skal ta turen til et treningssenter eller fysiskalsk senter og få hjelp der. Nettmøter egner seg dessverre dårlig til spesifikke øvelsesforslag som både krever bilder og instruksjoner.Generelt kan jeg si at de ganske vanlige styrkeøveøvelsene for øvre rygg og skuldre er gode for deg, du må bare lære hvordan du gjør demLykke tilJill:-)

Uten tittel

, innsendt av needivekt
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2008 / kSunday. 15:01
Hei. Nå har jg prøvd å legge om livsstilen min, og føler det går bra. Men har ett prob. med vekten min hjemme, den viser alltid 3-5 kg mer enn andre vekter. og j tror den er deffekt. Den har gått i bakken mange ganger og j lurer på om j burde kjøpe ny, eller satse på om den går riktig.. Hmmf..
HeiKJøp ny! Eller dropp veiingen. Det er mye bedre å måle antall centimeter rundt livet, lårene og hoftene - og se om det skjer noen forandring her.Jill:-)

Hvordan burde jeg trene?

, innsendt av Sprett
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2008 / kMonday. 09:38
Hei,Jeg trener 4-5 ganger i uka. Resultatet jeg ønsker av treningen er økt energi i hverdagen og vektreduksjon. Hvordan burde jeg fordele øktene mellom utholdenhetstrening og styrketrening?Hva vil du anbefale som utholdenhetstrening? Løping, spinning eller aerobic med høy intensitet?Håper du kan hjelpe meg med disse spørmålene.Med vennlig hilsen*
Hei SprettJeg synes du skal legge to dager på kondisjonstrening, en på ren styrketrening, og to med en blanding avd de to (med tidsmessig vekt på kondisjonstrening).Når det gjelder valg av kondisjonstrening er mitt beste tips å velge det du selv liker, og å variere litt for å opprettholde motivasjonen. Det du selv liker er viktig, for du tar i mer, og har bedre sjanser for å fortsette lenge, om du trives med det du gjør. Både løping, spinning og aerobic er supre former.God trening!Jill:-)

jeg gruer emg til jul...

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2008 / kMonday. 10:44
hei jill!jula nærmer seg med stormskritt, og jeg må innrømme at jeg gruer meg litt midt oppi all gleden. har i løpet av høsten blitt ganske fornøyd med formen min, og er nervøs for hva som kommer til å skje gjennom alle juleselskapene og manglende trening. har du gode råd til meg, både når det gjelder hvordan jeg kan unngå alle fristelsene (men allikevel kose meg), og hvordan jeg kan hindre kroppen i å forfalle helt? hvilke øvelser kan gjøres med bare kroppsvekt, på minimalt med plass, på litt kort tid?håper på svar, da dette plager meg ganske mye...
Hei duIngen grunn til å grue seg for noe som bare varer i noen dager. Det er nemlig hverdagene som teller på formen din.Når det er sagt så er det bare sunt å begeve seg selv om det er jul og mye sosialt. Så lenge du er hjemme hos deg selv er det ingenting i veien for å trene som vanlig, du har jo bare mer fri!Om du er bortreist har jeg følgende råd; ta med en treningsstrikk og lær deg noen av øvelsene du finner her på sidene (med video til og med!). Og ta med deg joggesko og dertil passende klær. Kom deg ut på en effektiv gå/joggetur hver eneste dag, det er det jo tid til. Selv om du ikke er vant til å gjøre dette i julen, så prøv. Det er vidunderlig å synke inn i alle hyggen etter en frisk tur utendørs.God jul!Jill


Bli sprek med Jill
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer