Diett:

Bør du droppe diettene for godt?

Kostholdsekspertene har ett råd til deg som har testet de fleste dietter, men likevel veier det samme.

DIETT: Ekspertene er skeptiske til kortvarige dietter. FOTO: NTB Scanpix
DIETT: Ekspertene er skeptiske til kortvarige dietter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å lage middag til en vennegjeng kan være en voldsom utfordring, når halvparten enten er på pulverdiett, supermat, 5:2, suppediett eller kun spiser raw food. Men, flere kostholdseksperter er motstandere av «diettsafunnet», der vi kutter ut matvarer eller setter oss på fastekurer.

- Dietter som kun inkludere én matvare som for eksempel grapefrukt, ville vært uheldig å følg over tid, fordi du ikke vil få nok av livssviktige næringsstoffer, som aminosyrer og fettsyrer som kroppen ikke selv kan lage, sier Anette Noem Sexe, som har en mastergrad i idrettsernæring og jobber ved Sterk helse i Oslo.

Fungerer alltid i en periode

Hun mener imidlertid en kortvarig diett godt kan virke som en god motivator i en periode. Et fengende navn eller en god salgsperson, kan gjøre at du kaster deg over dietten, og de raske resultatene kan holde motivasjonen oppe helt til dietten er ferdig. Det er imidlertid da det gjerne blir vanskelig.

- Fordelen med en diett, er at man kan få raske resultater og dietten kan være noe som er enkelt å forholde seg til i en periode, så det blir motiverende. Men en diett tar slutt en gang, og om du ikke har lært deg noen verktøy for hvordan holde vekten du har oppnådd vil du gå opp igjen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer