Vennskap

Bør du si fra om venninnen lukter svette?

Det kan være vanskelig å ta opp kleine ting. Slik bør du gå fram!

ÆRLIGHET VARER LENGST: Er du ærlig med venninnen din vil du oppfattes som en hun kan stole på, og det er viktig for et godt vennskap.  Foto: Scanpix.com
ÆRLIGHET VARER LENGST: Er du ærlig med venninnen din vil du oppfattes som en hun kan stole på, og det er viktig for et godt vennskap. Foto: Scanpix.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en venninne, eller venn med dårlige vaner? Som smatter høyt, krever uhøflig mye oppmerksomhet i et selskap, eller har en livsstil som kan være helseskadelig for ham/henne? Kanskje hun har lagt sin elsk på en kjole hun virkelig ikke kler, eller har ofte veldig dårlig ånde? Ja, vi har alle våre «problemer», men hvordan i all verden sier du fra om noe som fort kan bli så kleint? For du føler kanskje du bør ta det opp, men er redd for reaksjonen?

- Vennskap handler om å få frem det beste i hverandre, men det betyr ikke at din venninne må behandles som den skjøreste krystall, sier Kate Elin Søyland, familieterapeut og daglig leder ved Åpen Dialog i Sandnes.

Hun mener det er flere faktorer som avgjør hva du kan fortelle en venninne. For det første er det et spørsmål om hvor nære dere er.

– I tillegg vil det være en del uskrevne regler for hva som «passer seg og ikke» i deres vennerelasjon – og kanskje er det på tide å bryte en regel og faktisk si «at keiserinnen faktisk er helt uten klær»?

LES OGSÅ: Synes du kjæresten din er skikkelig ekkel? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer