Bør du styre unna søtstoffer? Dette sier ny forsknings­gjennomgang

Ved å gå gjennom relevant forskning har Livsmedelsverket forsøkt å finne ut hvordan inntak av søtstoffer påvirker blant annet tarmfloraen og metthetsfølelsen. Her er svenskenes dom.

LETTBRUS: Mange velger lettbrus tilsatt søtstoffer fremfor sukkerholdig brus. Nå har svenske matmyndigheter sammenstilt forskning på hvordan søtstoffene kan påvirke helsa. Foto: NTB
LETTBRUS: Mange velger lettbrus tilsatt søtstoffer fremfor sukkerholdig brus. Nå har svenske matmyndigheter sammenstilt forskning på hvordan søtstoffene kan påvirke helsa. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Er inntak av kunstige søtstoffer som aspartam, sakkarin og sukralose helt uproblematisk, eller kan det å bytte ut sukker med kunstige søtningsmidler gi uønskede konsekvenser? Dette er problemstillinger som dukker opp jevnlig – og nok en gang prøver noen å gi et godt svar på dette:

Nå har det svenske Livsmedelsverket, som tilsvarer det norske Mattilsynet, gått gjennom det som finnes av relevant forskning på søtstoffer for å få fram hva studiene faktisk sier om søtstoffers påvirkning på tarmflora, metthetsfølelse, søtsug og totale energiinntak.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

måned
1 kr / 119 kr mnd
kvartal
83 kr/mnd
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer