Influensavaksine 2023

Bør du ta årets influensavaksine?

Senest i uke 40 blir årets influensavaksine tilgjengelig i landets kommuner, og både den og den nye koronavaksinen anbefales én spesiell aldersgruppe.

INFLUENSAVAKSINE 2023: I uke 40 skal årets influensavaksine være tilgjengelig i landets kommuner. Foto: NTB
INFLUENSAVAKSINE 2023: I uke 40 skal årets influensavaksine være tilgjengelig i landets kommuner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Årets vaksiner vil sendes til kommunene i september og oktober, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). De skal være tilgjengelige rundt uke 40.

I deres siste ukesrapport om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner i Norge skriver de at det fortsatt er lite sykdom som følge av covid-19 og andre luftveisinfeksjoner i befolkningen, men at det de siste ukene har vært en svakt økende trend.

Er du i denne alders- eller risikogruppen anbefaler FHI å ta influensavaksinen foran årets influensasesong, i tillegg til den oppdaterte koronavaksinen.

Hvem bør ta influensavaksine?

Ifølge FHI er årets influensavaksine satt sammen for å beskytte mot de fire stammene, to influensa A- og to influensa B-stammer som er antatt å kunne dominere i løpet av vinterhalvåret på den nordlige halvkule. Innholdet i vaksinen er anbefalt av verdens helseorganisasjon og er basert på global overvåkning av influensavirus, skriver de på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.