Alkohol og trening:

Bør du trene dagen derpå?

Nei, det er som regel ikke trening som står høyest på lista over aktiviteter man ønsker å gjøre i bakrus. Og skal vi tro ekspertene, vil man ikke få særlig effekt av økten heller.

ALKOHOL OG TRENING: For noen er det utenkelig å bevege seg utenfor huset dagen derpå. Hardtrening bør uansett unngås, men en rolig gåtur kan nok være godt for deg. FOTO: NTB Scanpix
ALKOHOL OG TRENING: For noen er det utenkelig å bevege seg utenfor huset dagen derpå. Hardtrening bør uansett unngås, men en rolig gåtur kan nok være godt for deg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange av oss har vært ute på byen og kanskje drukket litt for mye, og da er formen dagen derpå ganske laber. Likevel er det noen sprekinger som kommer seg på trening, mens du selv så vidt klarer å stå opp fra senga. Er det bare hodet ditt som forteller deg at du er så dårlig, eller er du faktisk det, og bør holde deg inne?

– Alkohol har en rekke virkninger på kroppen, og alle er doseavhengige. De viktigste er virkningene i hjernen, som gjør at de fleste som er alkoholpåvirket føler mindre motivasjon for å trene. Gjør man det likevel, er det neppe noen særlig fare forbundet med det, sier Jørg Mørland.

Mørland er professor emeritus ved Senter for rus- og avhengighetsforskning ved Universitetet i Oslo.

– Man bør likevel unngå hardtrening i forbindelse med store alkoholinntak, eller eventuelt like etter store inntak, som kanskje kan øke risikoen for hjerterflimmer. Dette kan også være en risiko ved trening dagen derpå. Hos menn vil store alkoholinntak kunne senke nivået av testosteron i cirka ett døgn etterpå, noe som igjen kan redusere evnen til å bygge opp muskulatur ved styrketrening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer