Fullvaksinert mot korona

Bør fullvaksinerte eldre frykte covid-19-smitte?

Også fullvaksinerte nordmenn er blant de som har blitt smittet av corona og innlagt på sykehus den siste tiden.

FULLVAKSINERT: De eldre er blitt prioritert for vaksinering mot covid-19, og mange i alderen 50+ er nå fullvaksinert. Foto: NTB
FULLVAKSINERT: De eldre er blitt prioritert for vaksinering mot covid-19, og mange i alderen 50+ er nå fullvaksinert. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Forfatter Arne Svingen (54) er en av dem.

- Det var så tungt å puste at jeg ikke fikk sove. Jeg kjente trykket helt bak i ryggen. Det var skremmende. Men først og fremst ble jeg overrasket, sier Svingen til Aftenposten.no, og legger til at overraskelsen over å bli smittet skyldes både at han ble fullvaksinert i midten av juni, ikke har underliggende sykdommer og trener.

FHI mener likevel det ikke er grunn for fullvaksinerte eldre å frykte alvorlig sykdom.

20 prosent av de innlagte er fullvaksinert

I FHIs ukesrapport for uke 34 skriver de at blant de 167 nye pasientene innlagt de siste fire ukene som kunne bli koblet til MSIS (det nasjonale overvåkingssystemet for smittsomme sykdommer, basert på innmelding av meldingspliktige sykdommer fra laboratorier og leger) var 34 fullvaksinerte. Dette utgjør 20 prosent. Medianalderen blant de fullvaksinerte var 74,5 år.

De skriver videre at antall påviste tilfeller blant delvis og fullvaksinerte øker, og at covid-19 er påvist hos 1397 fullvaksinerte i løpet av de to siste ukene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer