Bør kvinner drikke mindre?

Kvinner får bedre mental helse uten alkohol, hevder ny studie.

ALKOHOL: En ny studie fra Universitetet i Hong Kong (HKU) har funnet at voksne, og kvinner spesielt, som slutter å drikke alkohol opplever en «boost» i mentalt velvære. FOTO: NTB Scanpix
ALKOHOL: En ny studie fra Universitetet i Hong Kong (HKU) har funnet at voksne, og kvinner spesielt, som slutter å drikke alkohol opplever en «boost» i mentalt velvære. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i en høysesong for alkohol. I forbindelse med jul og nyttår, er det mange av oss som kommer til å skåle med venner og familie.

Dette er også tiden for nyttårsforsetter og nye, gode vaner. Skal vi tro ny forskning på feltet kan vi jo starte med våre alkoholvaner!

LES OGSÅ: Derfor når du aldri nyttårsforsettene dine

– Slutt å drikke - for godt

En ny studie fra Universitetet i Hong Kong (HKU) har funnet at voksne, og kvinner spesielt, som slutter å drikke alkohol opplever en «boost» i mentalt velvære.

Først analyserte forskergruppen sammenhengen mellom drikkemønster og mentalt velvære i studien FAMILY Cohort study, HKU, med 10 386 deltakere. Deretter sammenlignet de dataene opp mot National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions med 31 079 deltakere.

I begge gruppene ble det gjort målinger på to tidspunkter over en fire års periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer