Løping:

Bør vi fokusere på pusten når vi løper?

- Det store folkehelseproblemet er ikke at vi lander på helen eller puster feil - men at vi ikke kommer oss ut, sier ekspert.

LØPING: Blir du fort andpusten når du løper? Vi har spurt ekspertene om vi bør puste på en spesiell måte for å løpe lettere og lengre. FOTO: NTB
LØPING: Blir du fort andpusten når du løper? Vi har spurt ekspertene om vi bør puste på en spesiell måte for å løpe lettere og lengre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du nylig tatt opp løpingen igjen? Eller kanskje du er ute etter måter du kan løpe raskere og lengre?

Det er flere måter å optimalisere løpingen på - blant annet er det viktig å bruke riktige sko. Du kan også utfordre deg selv ved å løpe med stigning på mølla, eller kanskje du kan ha nytte av å trene på å løpe så tregt som mulig?

Hvis du ikke har løpt så mye før, kjenner du kanskje at det er litt slitsomt å komme ordentlig i gang. Kanskje pusten ikke henger helt med, og du er ute etter tips til å løpe lettere - uten å bli andpusten?

Her får du innspill fra to treningseksperter!

Vi har spurt dem: Har måten vi puster på noe å si når vi løper? Hva gjør vi hvis vi sliter med kort eller overfladisk pust under økta - handler det bare om kondis, eller finnes det spesifikke måter vi bør puste på?

- Det viktigste er at du faktisk er i fysisk aktivitet

Vi tar kontakt med Ole Petter Hjelle, også kjent som treningslegen. Foruten å være lege, er han løpeinstruktør og medgründer i Naardic.no - Norges største online treningssenter med interaktive treningsøkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer