Kaffe:

Bør vi utsette morgenkaffen noen timer?

- Kaffe som nytelsesmiddel er nok bedre enn et middel om morgenen for å våkne eller kompensere for for lite søvn, påpeker ekspert.

MORGENRITUALE: Det kan hende at dagens første kaffekopp skaper stress fremfor våkenhet. FOTO: NTB
MORGENRITUALE: Det kan hende at dagens første kaffekopp skaper stress fremfor våkenhet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Starter du alltid dagen med kaffe? For mange av oss er kaffe det første vi tyr til for å våkne skikkelig om morgenen - faktisk kan bare det å tenke på kaffe gjøre oss mer våkne!

Det er ingen tvil om at kaffe gjerne får oss ut av zombie-tilstanden vi kan kjenne på en tidlig hverdagsmorgen. Kaffe i riktige mengder gjør oss absolutt mer våkne, skjerpede og utholdende, men du er sikkert klar over at for mye kaffe kan gjøre deg uvel og skjelven.

Vi har også ulik toleranse for koffein, og noen opplever de negative effektene raskere enn andre. Kanskje du føler at kaffen hjelper deg med å våkne, men at du til gjengjeld sitter igjen litt skjelven og stressa?

Vi lurer på: Er det egentlig så lurt å starte dagen med kaffe? Er det et tidspunkt på dagen det er best å ta den første kaffekoppen?

Kaffe om morgenen

Først tar vi en titt på hva forskningen sier. I fjor publiserte helsenettmagasinet Healthline en artikkel om temaet, der de oppsummerte hva studier sier om inntak av kaffe om morgenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer