Mensen

- Bra at en kraftig menstruasjonsblødning vises på tv

Scenen fra politiserien «Den tynne blå linjen» vekker oppsikt og hylles i Sverige.

MENSEN PÅ FILM: Mensen i virkeligheten er som regel ikke helt slik vi ser den fremstilt i filmer og tv-reklamer. FOTO: NTB Scanpix
MENSEN PÅ FILM: Mensen i virkeligheten er som regel ikke helt slik vi ser den fremstilt i filmer og tv-reklamer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

SVTs nye politidramaserie «Den tynne blå linjen» hylles av kritikerne i Sverige. Serieskaper Cilla Jackert og hovedregissør Sanna Lanken har nemlig klart å skape en god serie som skildrer politiets hverdag på en realistisk måte, uten dramatiske actionscener som vi er vant med fra andre politiserier.

En helt spesiell scene fra serien har imidlertid fått ekstra stor oppmerksomhet i vårt naboland i øst.

I fjerde episode har politikvinnen Sara en ytterst hektisk arbeidsdag. Stresset forsterkes av at hun har mensen og at hun aldri får tid og anledning til å bytte bind.

Dette er nok en følelse mange som menstruerer kan kjenne seg igjen i. Enten fordi du ikke har et nytt bind å bytte til (dopapir i trusa fungerer dårlig), eller fordi det ikke finnes et egnet sted å gjøre det på.

Å finne et toalett hvor du kan skifte bind kan være spesielt vanskelig i denne typen yrker hvor man stadig er på farten, andre ganger skyldes det dårlig tilrettelegging på arbeidsplassen.

For noen år siden viste for eksempel en undersøkelse at det ved en del arbeidsplasser mangler et egnet sted for å kaste brukte bind og tamponger i toalettbåsen hvor man skifter. Menstruerende ender derfor opp med å måtte bære med seg det brukte bindet i hånden og kaste det i søppeldunken i fellesrommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer