Brød:

«Brød gjør deg tykk» - eller?

Vi har fått ekspertsvar på alle våre spørsmål om brødmat.

BRØDMAT: Brød har på mange måter fått et verstingrykte i matverden, mens eksperten mener man fint kan spise grovt brød hver dag. FOTO: NTB
BRØDMAT: Brød har på mange måter fått et verstingrykte i matverden, mens eksperten mener man fint kan spise grovt brød hver dag. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Brødmat har på mange måter gått fra å være hovedproduktet i den norske husmannskosten, til å plutselig ha et «verstingrykte» i matverden. Dette er mest sannsynlig på grunn av det økende fokuset på karbohydrater som vi har i kosten, samt på grunn av gluten.

Vi i KK-redaksjonen begynte likevel å diskutere dette brødhysteriet, for - fortjener det egentlig det dårlige ryktet det har fått med tiden? Er det usunt å spise en grov brødskive med gulost og agurk til lunsj?

Vi samlet en liste med spørsmål, og ba klinisk ernæringsfysiolog Mari Eskerud om å svare på disse for oss. La oss komme til bunns i dette:

Har fargen på brødet noe å si for hvor grovt brødet er?

- Nei, fargen er ikke en god pekepinn på hvor grovt et brød er. En del brød er faktisk tilsatt sirup, som gir en mørkere farge.

Er det sant at det er lettere å legge på seg av å spise brød, kontra knekkebrød for eksempel?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer