Brødmat har på mange måter gått fra å være hovedproduktet i den norske husmannskosten, til å plutselig ha et «verstingrykte» i matverden. Dette er mest sannsynlig på grunn av det økende fokuset på karbohydrater som vi har i kosten, samt på grunn av gluten.
Vi i KK-redaksjonen begynte likevel å diskutere dette brødhysteriet, for - fortjener det egentlig det dårlige ryktet det har fått med tiden? Er det usunt å spise en grov brødskive med gulost og agurk til lunsj?
Vi samlet en liste med spørsmål, og ba klinisk ernæringsfysiolog Mari Eskerud om å svare på disse for oss. La oss komme til bunns i dette:
Har fargen på brødet noe å si for hvor grovt brødet er?
- Nei, fargen er ikke en god pekepinn på hvor grovt et brød er. En del brød er faktisk tilsatt sirup, som gir en mørkere farge.
Er det sant at det er lettere å legge på seg av å spise brød, kontra knekkebrød for eksempel?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger