Menstruasjon

Bruker nesten 30.000 kroner på bind og tamponger - nå foreslår AUF-medlem statlig støtte

- De fleste negative kommentarene på dette har kommet fra menn, sier. Viktoria Høybakk i Nordland AUF.

TAMPONG: Er det nødvendig at vi skal betale i dyre dommer for å ha mensen? Nei, mener AUF-medlem Viktoria Høybakk. Foto: Shutterstock / Yulia Grigoryeva
TAMPONG: Er det nødvendig at vi skal betale i dyre dommer for å ha mensen? Nei, mener AUF-medlem Viktoria Høybakk. Foto: Shutterstock / Yulia Grigoryeva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mensen – en obligatorisk plage som vi alle liker å klage på. Ikke ukjent for å dukke opp brått og uventet, og helst når det ikke passer (som selvsagt er alltid). Ikke bare får den selvfølelsen til å synke, men den torturerer oss også med muskelsammentrekninger som får oss til å vri oss i smerter.

Det eneste positive med mensen, bortsett fra det faktum at det er et tegn på at du er fruktbar selvsagt, er at den har vært en god unnskyldning for å slippe unna svømmetimen på skolen. Men det er jo ikke en fordel vi kan dra hele livet.

Siden mensen er noe alle jenter må akseptere som en litt irriterende del av livet, er det likevel nødvendig at vi skal akseptere å betale i dyre dommer for å ha mensen? Nei, mener Viktoria Høybakk i Nordland AUF.

LES OGSÅ: Har du glemt å ta ut tampongen?

Ønsker statlig mensen-støtte til studenter

– Det finnes flere studenter i landet som har et veldig stramt budsjett. Da er det ikke lett å få inn hygieneartiklene du trenger til den biologiske konsekvensen – menstruasjon, sier hun til KK.no.

Hun mener dette er en biologisk konsekvens som det ikke er riktig at kvinner med et så stramt budsjett skal betale fullt for. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer