Brystbetennelsen ga seg ikke. Så fikk Ann Eleonora beskjeden hun fryktet

Legene sa gang på gang at det kun var en brystbetennelse. Men den ga seg ikke. Til slutt ba Ann Eleonora legene fjerne brystet. Og da prøvesvarene kom, viste det seg at det var som hun hadde fryktet: Det var kreft.

«BRYSTBETENNELSEN» VAR KREFT: – Jeg har jo vært gjennom et kreftforløp. Det fikk meg til å innse at livet, det er som å flippe en mynt. Plutselig ser alt annerledes ut. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
«BRYSTBETENNELSEN» VAR KREFT: – Jeg har jo vært gjennom et kreftforløp. Det fikk meg til å innse at livet, det er som å flippe en mynt. Plutselig ser alt annerledes ut. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ann Eleonora Jørgensen (56) har vært gjennom et utmattende sykdomsforløp, men hun har ikke ambisjoner om å komme ut på den andre siden og bli helt som før. Man må leve med det som kommer, sier hun. Ann Eleonora har det sånn sett veldig bra, sier hun. Sånn sett. Det ligger en del ettertanke i de to ordene.

– Jeg har jo vært gjennom et kreftforløp. Det fikk meg til å innse at livet, det er som å flippe en mynt. Plutselig ser alt annerledes ut.

– Det begynte med, at noe var annerledes enn normalt, sier hun selv.

- Det viste seg ved en brystbetennelse, som kom tilbake gang på gang over halvannet år og som ikke lot seg kurere med antibiotika. Legene sa hele tiden det samme: «det kan umulig være kreft, det har ingenting med kreft å gjøre». Men jeg kunne ikke forstå det. Jeg tenkte også etter hvert, at noe er galt. På et tidspunkt var jeg på Frederiksberg legevakt fordi jeg hadde fått så mye antibiotika at jeg fikk utslett. Der var det en eldre lege som hadde god tid. Han sa: «Du har hatt en allergisk reaksjon, kan jeg spørre hvorfor du har fått så mye antibiotika?». «Det er fordi jeg har brystbetennelse». «Hva sier du? Jeg er en gammel brystkirurg. En kvinne som ikke ammer, eller en kvinne som er over 35, får aldri brystbetennelse.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.