Mote

Buksene som skjuler magen

Tipsene du trenger når du skal kjøpe nye, eller hvis du vil ta frem de gamle.

JEANS SOM SKJULER MAGEN: Når det er så mange faktorer som spiller inn når du skal kjøpe jeans, skulle man tror at det finnes noen modeller som kan hjelpe til med å skjule magen? Selvfølgelig! Foto: All Over Press/Produsentene
JEANS SOM SKJULER MAGEN: Når det er så mange faktorer som spiller inn når du skal kjøpe jeans, skulle man tror at det finnes noen modeller som kan hjelpe til med å skjule magen? Selvfølgelig! Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeans er en utfordring for mange.

Dermed er det ikke så rart at veldig mange tviholder på favorittbuksene sine år etter år, når de først har funnet et par som sitter perfekt.

For det er ikke så lett å finne de som «sitter som et skudd».

Ikke bare skal fargen være riktig, men lengden, lommene og passformen må være perfekt, i tillegg til at høyden i livet skal være komfortabel.

Med så mange faktorer å tenke på, skulle man jo tro at det finnes noen jeans som er bedre enn andre til å skjule magen - og det er det!

LES OGSÅ: Sexy «engler» stjal showet

BUKSER: Både Brooke Shields, Jessica Simpson og Chloe Kardashian elsker jeans - ikke uten grunn. Med skinnjakke er det ypperlig til hverdags, og med en blazer er de perfekt til fest. Foto: All Over Press
BUKSER: Både Brooke Shields, Jessica Simpson og Chloe Kardashian elsker jeans - ikke uten grunn. Med skinnjakke er det ypperlig til hverdags, og med en blazer er de perfekt til fest. Foto: All Over Press Vis mer

Velg en bukse som stopper ved navlen

– Hvis du vil ha en bukse som skjuler magen, bør du velge en modell med litt høyt liv, forteller Stine Therese Strand, som er motejournalist i KK.

Strand forklarer at en bukse med høyt liv vil sørge for at magen ikke henger over bukselinningen, i tillegg til at buksen automatisk vil gi litt hold til magen.

Likevel er det viktig at du ikke velger en bukse med altfor høyt liv.

– Rett under navlen er kledelig for de aller fleste, forteller hun.

En bukse med veldig lavt liv derimot, vil sørge for at både «kjærlighetshåndtakene» og magen komme tydelig frem, så det er lurt å styre unna de laveste modellene.

– Et annet smart triks er å velge mørke farger, ettersom lyse farger forstørrer og mørke farger forminsker. For maksimal effekt bør du derfor velge de med en mørk vask - både mørkeblå og sorte er veldig flatterende, og er enkle å kombinere med alle slags farger og mønstre.

SJEKK UT NOEN MODELLER HER:


LES OGSÅ: Her er H&Ms nye supermodell

Ta frem de gamle jeansene igjen!

Hvis du ikke synes at de nye buksene dine helt gjør susen, eller du ønsker noen triks for å ta i bruk noen av jeansene du har fra før, har Strand et annet tips:

– Hvis du vil ha enda mer oppstrammende effekt, kan du velge en hold in-truse med høyt liv. Det finnes mange modeller med medium hold som er beregnet til hverdagsbruk, og derfor er mye mer behagelige enn de stramme festvariantene.

Et annet alternativ er å ta fokuset vekk fra mageområdet.

– Bruk noe nøytralt eller og noe litt mer iøyenfallende og spennende på de områdene du ønsker å gi fokus, forklarer motejournalisten.

– Vi har alle områder vi ønsker å skjule, men hvis vi heller fokuser på og fremhever de områdene vi er fornøyd med, blir det mye hyggeligere å kle seg!

Du kan for eksempel pynte opp antrekket med et statementsmykke eller et par lekre øredobber, som gjør at du heller retter oppmerksomheten mot ansiktet ditt.

LES OGSÅ: Cameron Diaz har designet sko

Perfekte jeans for kvinnelige former

Hvis du heller har litt rumpe og lår, er det en annen modell som passer perfekt for deg!

Jeans som stopper ved ankelen passer aller finest for deg som har smale ankler, men det er ekstra fint om du har litt brede hofter, for det forsterker det feminine uttrykket.

Dette er en favoritt hele året, og spesielt på våren- og sommeren. Velg nette sko som fremhever den elegante stilen, enten pumps, ballerinasko, enkle loafers eller sandaler med litt hæl.

Både smale og korte, pluss store og voluminøse topper passer til disse jeansene avhengig av hvilket uttrykk du ønsker å gå for.

En romslig genser i grov strikk gir et mykt og avslappet uttrykk, mens en smal skjorte gir klassisk eleganse à la Jackie O.

HOLD IN: Hvis du skal på fest finnes det en rekke forskjellige typer hold in-undertøy. Til hverdags kan det være lurt å velge en modell som ikke er fullt så stram.  Foto: Produsenter/Forhandlere
HOLD IN: Hvis du skal på fest finnes det en rekke forskjellige typer hold in-undertøy. Til hverdags kan det være lurt å velge en modell som ikke er fullt så stram. Foto: Produsenter/Forhandlere Vis mer
FLOTT MODELL FOR DEG MED LITT FASONG: Kim Kardashian går for ankellange jeans til pumps og matchende topp. Lyse (kr 500) og med glidelåser og flere lommer (kr 600, begge fra MQ), offwhite (kr 550, Kiomi/zalando.no) og lyse (kr 400, Monki). (Foto: All Over Press/Produsenter)  Foto: All Over Press/Produsentene
FLOTT MODELL FOR DEG MED LITT FASONG: Kim Kardashian går for ankellange jeans til pumps og matchende topp. Lyse (kr 500) og med glidelåser og flere lommer (kr 600, begge fra MQ), offwhite (kr 550, Kiomi/zalando.no) og lyse (kr 400, Monki). (Foto: All Over Press/Produsenter) Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer