KK tester: Veganerlivet

- Burgeren smakte verken fugl eller fisk, og så ut som om den var panerte med høvelspon

Hvor vanskelig kan det egentlig være å leve vegansk i 22 dager?Jeg tok utfordringen.

VEGANER I 22 DAGER: En januardag i 2019, fikk jeg en mail fra min reportasjeleder. Tar du utfordringen, spurte hun. Teste ut å være veganer i 22 dager? Det gjorde jeg!
VEGANER I 22 DAGER: En januardag i 2019, fikk jeg en mail fra min reportasjeleder. Tar du utfordringen, spurte hun. Teste ut å være veganer i 22 dager? Det gjorde jeg! Vis mer
Publisert

En januardag i 2019, fikk jeg en mail fra min reportasjeleder. Tar du utfordringen, spurte hun. Teste ut å være veganer i 22 dager?

Nyfiken klikket jeg meg inn på nettsiden veganerutfordringen.no. «Årets beste utfordring!» lyste det imot meg der. «Ta Veganerutfordringen og prøv å spise vegansk i 22 dager - helt gratis! Vi har de mest erfarne veganer-coachene klare til å hjelpe deg gjennom utfordringen!»

Som avsendere for utfordringen, stod Anima, Helsepersonell for plantebasert kosthold, Dyrs frihet og Norsk vegansamfunn oppført.

LES OGSÅ: Anette sa opp jobben, flyttet på gård og ble veganer.

Handletur i nye hyller

Kult, tenkte jeg, som elsker linser og bønner, og meldte meg på. Også gratis da gitt. Nå i ettertid, kan jeg godt innrømme at jeg var litt kjapp på labben. Først da jeg googlet forskjellen på vegansk og vegetarisk kosthold, sank det inn hva det var jeg hadde sagt ja til. Veganere spiser verken kjøtt, fisk, egg, melkeprodukter eller honning, nei. Gulp. Nettopp.

Og selvsagt visste jeg heller ingenting, om at tankekverna skulle få kjørt seg like mye som matmølla. For bak valget å lage seg en burger av bønner istedenfor kjøtt, ligger jo det jo noen enkle, om enn så ufattbare faktum: At jorda slik vi kjenner den, er i ferd med å gå under. At kjøttproduksjonen har sin del av skylda. Og at den i stor grad behandler dyr ganske kjipt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.