Burrata

Burrata kalles «dronningen av alle oster»

Nesten som mozzarella, bare enda bedre.

KREMET: Hvis du er glad i ost er det én spesiell type du slett ikke bør la gå uprøvd – nemlig italiensk burrata. Foto: Shutterstock / Sabino Parente
KREMET: Hvis du er glad i ost er det én spesiell type du slett ikke bør la gå uprøvd – nemlig italiensk burrata. Foto: Shutterstock / Sabino Parente Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingenting som kan toppe et måltid bedre enn en ost. Uansett om det er snakk om parmesan, brie eller Norvegia, så tror jeg de fleste av oss kan være enige i at ost er en guilty pleasure vi aldri vil gi opp.

Men hvis du er glad i ost er det én spesiell type du slett ikke bør la gå uprøvd – nemlig burrata.

– Burrata er en ost som ligner mozzarella, men er mye mykere og mer kremaktig i konsistensen. Den består av biter av mozzarella i en slags fløtesaus, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsfysiolog hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter, til KK.no. 

Ja, nettopp! Myk, kremete, mozzarella og fløtesaus – det høres helt himmelsk ut. Men det er dessverre ikke den magreste osten i hylla.

– Denne osten inneholder mye fett og kalorier, så den kan vel ikke regnes som spesielt sunn, men i moderate mengder kan den fint inngå i et ellers sunt og variert kosthold, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik kan ost hjelpe deg ned i vekt

Fersk ost med kort holdbarhet

Osten har sin opprinnelse i Puglia-regionen i Italia – et område som er kjent for sauehold og landbruk, ifølge Cheese.com. Dette er en ost som skal spises fersk, og har tradisjonelt sett blitt solgt innpakket i blader fra romerplanten med en liten plastpose over. Den grønne fargen på bladene fungerer derfor som en indikator på ostens ferskhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer