Bo i byen:

Byfolk er lykkeligere og sunnere

De som bor i byen er mer tilfreds med nabolaget sitt, sammenlignet med de som bor utenfor byen. Byfolk er også mer aktive!

MER TILFREDS I BYEN: Byfolk er mer sosiale, og er flinkere til å opprettholde en aktiv livsstil. FOTO: NTB Scanpix
MER TILFREDS I BYEN: Byfolk er mer sosiale, og er flinkere til å opprettholde en aktiv livsstil. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle kanskje tro at de som bor utenfor byene er lykkeligere. Mange lever et tilsynelatende tilbaketrukket, stressfritt liv, og virker fornøyde med tilværelsen. Men nye studier, viser noe helt annet.

Forskere har gjennomført spørreundersøkelser i 45 nabolag i Oslo, både i og utenfor byen. Totalt 1344 innbyggere svarte på spørsmål om sitt sosiale liv og nabolaget de bodde i. Det ble også foretatt dybdeintervjuer av 10 personer i områder med ulik grad av befolkningstetthet.

– Resultatene viste at personene som bodde i sentrumsnære områder i Oslo, var mer fornøyde med nabolaget sitt. Personer som bor i byen har generelt flere venner, er oftere sosiale med venner og familie, og har større muligheter for å få nye venner eller finne en partner, sier Kostas Mouratidis.

Mouratidis er doktorgradstudent ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og en av forskerne bak studien.

– I byen er det flere folk, og man lever tettere på hverandre. Det er enklere å komme seg rundt med kollektivtransport, slik at man kommer seg rundt til ulike deler av byen. Et stort antall kafeer, restauranter, parker og andre møteplasser, oppmuntrer byfolk til å møtes oftere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer