Mat, mosjon, medisin og mentalt:

Bygg opp din helsebuffer!

Her er tipsene som vil bidra til å gi deg bedre helse og mer overskudd.

BEDRE HELSE: Har du et variert kosthold med masse grønnsaker og frukt til hvert måltid, har du lagt et godt grunnlag for en god helse. FOTO: NTB Scanpix
BEDRE HELSE: Har du et variert kosthold med masse grønnsaker og frukt til hvert måltid, har du lagt et godt grunnlag for en god helse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Livet har sine opp- og nedturer. Iblant har man mye tid til å ta vare på seg selv. Men en intens stressperiode kan gjøre at du føler at du mister all motstandskraft. Da gjelder det ikke å bli grepet av panikk, men å ha litt startkapital på helsekontoen som du kan ta av.

Det kreves ikke kjempemessige oppofrelser. Det trenger ikke å være vanskeligere enn å bevege seg hver dag, trene noen ganger i uken, sove seks–åtte timer per natt og spise regelmessige måltider med masse grønnsaker og frukt. Alt dette bidrar til at du får en buffer å ta av når du behøver det, for eksempel i hektiske perioder der du ikke har tid til å leve så sunt som du ønsker.

Slik kan du bygge opp en helsebuffer:

LES OGSÅ: Denne terapien virker bedre mot angst enn vanlig behandling

Medisin

Det finnes visse alarmerende symptomer du alltid bør oppsøke lege for. Ofte kan de ha naturlige forklaringer, men av og til kan de også være et tegn på alvorligere sykdommer.

Og jo tidligere man oppdager forandringer, for eksempel kuler i brystene, desto bedre. Tidlig behandling øker sjansen for å overleve. Se det derfor som en helseforsikring å sjekke dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer