Kaffe

Caffé latte, cappuccino og cortado - hva er egentlig forskjellen?

Dette skiller de ulike kaffedrikkene.

FORSKJELLEN PÅ KAFFEDRIKKER: Vet du forskjellen på en caffé latte, cappuccino og cortado? Hvis svaret er nei kan du ta en titt på oversikten i denne saken.  Foto: Shutterstock / Coffee Lover
FORSKJELLEN PÅ KAFFEDRIKKER: Vet du forskjellen på en caffé latte, cappuccino og cortado? Hvis svaret er nei kan du ta en titt på oversikten i denne saken. Foto: Shutterstock / Coffee Lover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaffe er en av de mest konsumerte drikkene i verden, og de sorte dråpene kommer i uendelig mange typer og varianter. Er du en av dem som blir litt svimmel når du skal bestille deg en kopp kaffe på kafé? Det er jo tross alt et HAV av ulike valgmuligheter; Cortado, americano, espresso, cappuccino, cafe o'le, kaffe latte...Men hva i all verden er egentlig forskjellen på disse kaffetypene?

Siden det er såpass fort gjort å gå seg vill i kaffejungelen, har vi laget en enkel oversikt over hva de ulike kaffedrikkene består av- så blir det kanskje litt lettere neste gang du skal velge mellom en caffé latte, cappuccino eller cortado. 

LES OGSÅ: Ja, det er sunt med kaffe

Kaffedrikker uten melk 

Espresso: En espresso er kaffe som er laget ved at vann med trykk presses gjennom finmalte kaffebønner, og er en liten og sterk kopp.

Espresso con panna: En espresso med krem på toppen. Americano: En americano er en espresso med kokt vann slik at den får omtrent samme styrke som filterkaffe, men med en espresso-smak.

Red eye: En americano hvor det blandes inn litt vanlig kokekaffe. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer