Urinlekkasje etter fødsel

«Camilla» (35): - Jeg kniper masse, men får ingen effekt

Hvert år opereres 2500 kvinner for urinlekkasje.

URINLEKKASJE: Det er lett å føle seg alene om problemet, men sannheten er at svært mange kvinner plages med urinlekkasjer. FOTO: Scanpix
URINLEKKASJE: Det er lett å føle seg alene om problemet, men sannheten er at svært mange kvinner plages med urinlekkasjer. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Alle maser om at du må knipe, og du må knipe riktig. Men det føles ikke alltid som det har så veldig stor effekt, sier «Camilla» (35) til KK.

Helt siden hun fødte sitt andre barn for åtte år siden har hun måttet bruke truseinnlegg hver dag, for å unngå våte uhell. Og etter at hun for to år siden fødte barn nummer tre, ble tilstanden verre og urinlekkasjene hyppigere.

– Det er ikke nødvendigvis snakk om store lekkasjer, men det er nok til at jeg ikke kan gå uten truseinnlegg. Og det er flaut. Skal jeg en tur i svømmehallen for eksempel så prøver jeg iherdig å skjule det truseinnlegget, sier hun og legger til at det i hvert fall føles tabu å kjøpe Tena Lady.

– Det burde jo ikke være flaut, men det er det.

Knipeøvelser gjør hun hver eneste dag, men til tross for iherdig kniping plages hun fortsatt med lekkasjer. Hun har vært hos både lege og naprapat for å få hjelp, så ble hun henvist videre til gynekolog, og fikk der bekreftet at hun gjør knipeøvelsene korrekt. For å finne ut hvor stort problemet er, ga gynekologen henne i oppgave å sette av en dag til å skrive logg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.