Alkohol

Champagne, vin eller øl - hva skaper minst krøll?

Det «smarteste» å drikke hvis du vil unngå å bli grusomt klein.

CHAMPIS TIL NYTTÅR?: Feiringen blir jo ikke helt den samme uten - MEN, husk å drikke nok vann mellom slagene! Foto: © Envision/Corbis
CHAMPIS TIL NYTTÅR?: Feiringen blir jo ikke helt den samme uten - MEN, husk å drikke nok vann mellom slagene! Foto: © Envision/Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå er det ikke mange timene til nyttårsfesten sparkes i gang. Og mange av oss har nok hamstret inn solide mengder alkohol og godsaker for å markere starten på 2017. 

For er det én kveld det skal festes, så er det nå denne, eller?

Joda, nyttårsaften er tiden for CELEBRATION (med stor C), og det er jo klart at du skal kunne kose deg med noe godt i glasset, om det så er bobler, vin, øl eller en real gin-tonic. 

MEN, dersom du vil unngå den overdøvende skallebanken, fylleangsten og kvalmen første nyttårsdag, er det et par grep du bør ta før du hiver innpå med de sterke sakene. 

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om fyllesyke

Lavere alkoholprosent er best

Kari Randen, leder i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, har tidligere kommet med gode tips til deg som vil unngå den verste fyllesyken dagen derpå. Og et meget smart tips, som vi kanskje ikke alltid er flinke til å følge, er å velge drikke med litt lavere alkoholprosent (ja, lavere!).

- Jo lavere alkoholprosent, desto lavere er risikoen for å ødelegge den gode stemningen med å bli for beruset, eller våkne opp med dundrende hodepine dagen derpå, har hun fortalt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer