Chiafrø

Chiafrø kan brukes til langt mer enn bare kjøleskapsgrøt - og ja, det er supersunt!

- Chiafrø kan suge opp imot 11 ganger sin egen vekt i væske, og denne fortykningsevnen er fin også i bakst, sier ernæringsfysiolog.

CHIAFRØ: Har du lurt på hva du egentlig kan bruke chiafrø til? Du har langt flere muligheter enn du tror. Foto: Ekaterina Kondratova / Shutterstock / NTB scanpix
CHIAFRØ: Har du lurt på hva du egentlig kan bruke chiafrø til? Du har langt flere muligheter enn du tror. Foto: Ekaterina Kondratova / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hører stadig vekk om matvarer som får betegnelsen «supermat» – fordi de skal være så proppet fulle av næringsstoffer som gjør godt for flere av kroppens funksjoner. Chiafrø er en sånn matvare. 

Disse frøene er riktignok bittesmå, men de er faktisk næringsrike. Spørsmålet er bare hvordan i alle dager du skal bruke dem i matlagingen?

LES OGSÅ: Slik spiser du deg til lavere kolesterol

– Den nøytrale smaken gjør at chiafrøene egner seg til det meste. De kan brukes i grøt, i baking, i smoothie, i yoghurt eller i knekkebrød, sier Kristin Søfteland Sandvei, som er klinisk ernæringsfysiolog og driver bloggen Ernæringsfokus.no, til KK.no.

Chiafrø kan riktignok være ganske dyr i pris, men heldigvis trenger man ikke bruke så mye om gangen. De har nemlig evnen til å svelle ganske mye når de kommer i kontakt med væske.

Husk! Ikke mer enn 2 spiseskjeer om dagen

Også Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog i BAMA, kan anbefale oss å bruke dette frøet i matlagingen. Men hun minner likevel om at du ikke bør få i deg for mye chia om gangen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer