SJOKOLADEKAKE: Sjekk hvordan du kan lage deg en superdeilig sjokoladekake – uten verken egg, smør eller melk! Foto: Shutterstock
SJOKOLADEKAKE: Sjekk hvordan du kan lage deg en superdeilig sjokoladekake – uten verken egg, smør eller melk! Foto: Shutterstock Vis mer

Sjokoladekake

«Chocolate Crazy Cake» tar internett med storm

En sjokoladekake man kan lage selv når man er tom for både egg, melk og smør? Ja, takk.

Publisert
Sist oppdatert

OK, la oss si at du får gjester om bare et par små timer. Du har (av grunner du nå sliter med å huske) bedt inn til tre-retters, og som dessert skal du selvfølgelig lage en skikkelig deilig sjokoladekake. Men vent... Du har verken egg, smør eller melk i kjøleskapet! Det er søndag og butikkene er stengt, så det kan se ut til at det ikke blir noen fantastisk sjokoladekake på middagsgjestene dine – før du kommer over denne artikkelen, så klart.

Det finnes nemlig en sjokoladekake-oppskrift som verken inneholder egg, smør eller melk, men som likevel smaker himmelsk. Kaken har fått navnet «Chocolate Crazy Cake», og tar fullstendig av på sosiale medier; i skrivende stund har Tip Hero sin video av kaken blitt delt nesten en halv millioner ganger på Facebook. Jepp, en halv million.

«Sønnen min er allergisk mot melk og egg, så det er nokså vanskelig å lage kaker han kan spise. Tusen takk for denne oppskriften», lyder én av de 18.000 kommentarene under klippet. Prøv kaken du også – du finner oppskriften under annonsen.

LES OGSÅ: Cottage Cheese-kaken du virkelig må smake

«Chocolate Crazy Cake»

Chocolate Crazy Cake

Crazy Cake? (No Bowls, Eggs, Butter or Milk) http://bit.ly/1RYin5n

Posted by Tip Hero on Monday, February 1, 2016

Tid:

Ca. 45 minutter

Ingredienser:

3 dl siktet hvetemel
3 spiseskjeer kakaopulver
2.5 dl sukker
1 teskje bakepulver
½ teskje salt
1 teskje hvit eddik
1 teskje vaniljeekstrakt
5 spiseskjeer vegetabilsk olje
2.5 dl vann

Slik gjør du det:

Forhåndsvarm ovnen til 175 grader. Ta litt olje i bunnen av en (omtrent) 20 cm. x 20 cm. firkantet form, og putt i og bland sammen alle de tørre ingrediensene. Lag tre søkk – to små og et stort – i de tørre ingrediensene. Hell så eddiken i et av de små søkkene, vaniljeekstrakten i det andre lille, og den vegetabilske oljen i det store søkket. Deretter heller du vannet over hele formen, og blander alt sammen til det blir jevnt og glatt.

Stek kaken midt i ovnen i 35 minutter (for å sjekke om den er ferdig, kan du putte en tannpirker ned i kaken – kommer den opp uten noe av bunnen på, er kaken klar til å tas ut) og topp den med favorittglasuren din. Nyt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer