Panikkangst symptomer

Christina (61) slet med panikkangst - riktig bruk av pusten ble løsningen

Hva gjør du når frykten river i kroppen, hendene skjelver og hjertet dundrer? Ja, hva gjør du når befinner deg midt i et panikkanfall? – Jeg har erfart at pusten er en viktig metode å transformere angst og uro på, sier sykepleier og pusteterapeut, Christina Nordstjärna (61).

GODE VERKTØY: I løpet av tolv år med panikkangst, ble det viktig for Christina å studere hva som kunne være årsaken til anfallene. Gjennom livet har pust og meditasjon blitt viktige verktøy for Christina. Foto: Sverre Chr. Jarild
GODE VERKTØY: I løpet av tolv år med panikkangst, ble det viktig for Christina å studere hva som kunne være årsaken til anfallene. Gjennom livet har pust og meditasjon blitt viktige verktøy for Christina. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Året er 1986, og Christina Nordstjärna er snart ferdig utdannet sykepleier. Nå er hun utplassert på et sykehus hjemme i Sverige, og befinner seg på operasjonssalen der hun assisterer under en operasjon.

Med ett begynner hendene hennes å skjelve og kirurgen ser på henne. Christina blir engstelig for at hun ikke skal prestere det som kreves i en akutt operasjonssituasjon. Et sterkt ubehag sprer seg i kroppen hennes, og en smerte i magen slår til.

– Frykten kom først etterpå, og jeg ble redd for at dette kunne skje igjen. Jeg visste jo ikke hva dette var, sier Christina.

- Det var veldig traumatisk

I tiden framover begynte Christina å studere nærmere hva det kunne være. Med erfaring fra ungdomslandslaget i stuping, hadde hun heldigvis noen teknikker knyttet til fokus og pust som hjalp henne når hun merket at lignende situasjoner var på vei.

Likevel, som for så mange andre, var det pinlig for henne å si at hun hadde det som viste seg å være panikkangst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer