Christina Applegate

Christina Applegate om diagnosen: – Så vanskelig som en tror

Skuespilleren dukket opp på en offentlig tilstelning for første gang etter hun ble diagnostisert med sykdommen.

CHRISTINA APPLEGATE: Skuespilleren har fått navnet sitt gravert på ærverdige Hollywood Walk of Fame for sin bemerkelsesverdige skuespillerkarriere. FOTO: NTB
CHRISTINA APPLEGATE: Skuespilleren har fått navnet sitt gravert på ærverdige Hollywood Walk of Fame for sin bemerkelsesverdige skuespillerkarriere. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idet skuespiller og komiker Christina Applegate (50) mandag sto på talerstolen for å holde takketale, påpekte hun at hun må bli assistert av kollega og venninne Katey Sagal for at hun skulle klare å stå oppreist. I den andre hånden holdt hun en stokk som hun lente seg på.

Applegate ble tildelt en stjerne på ærverdige Hollywood Walk of Fame mandag denne uken.

Det var første gang hun dukket opp på et offentlig arrangement med pressen til stede etter at hun i fjor sommer ble diagnostisert med den nevrologiske sykdommen multippel sklerose (MS).

50-åringen holdt en rørende tale og var tydelig preget av utmerkelsen.

Siden 2019 har hun vært aktuell med Netflix-suksessen Dead to Me, og hun insisterte på å fullføre innspillingen av den tredje og siste sesongen til tross for sykdommen.

Fysiske utfordringer

– Å kjempe med sykdommen er så vanskelig som en sannsynligvis skulle tro, sier hun i et intervju med Variety i forkant av seremonien.

Applegate har snakket ut om MS-diagnosen tidligere denne måneden, og har med det trolig lagt skuespillerkarrieren på hylla – med mindre hun klarer å tilrettelegge for innspilling i fremtiden når hun har blitt bedre kjent med sykdommen og utfordringene hun står overfor.

Komikeren har fortalt at hun overså de første symptomene. Diagnosen fikk hun underveis i innspillingen av tredje sesong av Dead to Me, men hun gjorde alt hun kunne for å gjennomføre. Premieren på den tredje sesongen ble utsatt som følge av helseutfordringene hennes, og skal nå slippes globalt 17. november.

Under talen forteller hun at den må holdes til et minimum ettersom hun ikke kan stå oppreist så lenge av gangen.

Etter talen poserte hun for fotografene på en stol bak selve stjernen sammen med blant andre medskuespiller i Dead to Me, Linda Cardellini, og Married With Children-kollega Katey Sagal.

SITTENDE HEDERSGJEST: Applegate tok imot stjernen sittende. Hun påpekte at hun ikke kan stå for lenge som følge av sykdommen. FOTO: NTB
SITTENDE HEDERSGJEST: Applegate tok imot stjernen sittende. Hun påpekte at hun ikke kan stå for lenge som følge av sykdommen. FOTO: NTB Vis mer

Ble tildelt mer enn en stjerne

En representant fra Hollywood Chamber of Commerce, som står bak Hollywood Walk of Fame, kunne fortelle at Applegate ikke bare mottar en stjerne med navnet sitt på, de har også bestemt at 14. november er «Christina Applegate-dagen» til ære for henne og hennes åpenhet om sykdommen.

Hun takker familie og venner for all støtte og omsorg, og kommer med en rørende hyllest til datteren Sadie Grace.

«Og til slutt – den viktigste personen i livet mitt er min datter. Du er mitt alt, og takk for at du står ved min side i dette», sier hun om den 11-årige datteren, før hun legger til: «Forresten, jeg har en sykdom» til høylytt latter fra de oppmøtte.

Karriere

Applegate har en lang merittliste innen komikk og skuespill. Fra hun var barn var hun bestemt på at hun skulle bli Hollywood-skuespiller.

Med Friends, Anchorman-filmene, Bad Moms-filmene, The Sweetest Thing (2002) og Dead to Me (2019–2022) har hun opparbeidet seg et viktig navn i bransjen.

NÆRE VENNER: Cardellini og Applegate ble nære venner under innspillingen av tre sesonger av Dead to Me. Cardellini var med for å støtte venninnen under utmerkelsen. FOTO: NTB
NÆRE VENNER: Cardellini og Applegate ble nære venner under innspillingen av tre sesonger av Dead to Me. Cardellini var med for å støtte venninnen under utmerkelsen. FOTO: NTB Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer