Orgasmehodepine

- Cirka 1 prosent av befolkningen kan oppleve orgasmehodepine i løpet av livet

Kan vare fra noen minutter til flere timer etter orgasmen.

ORGASMEHODEPINE: Har du hørt om orgasmehodepine? Kan oppstå både under sex og onanering. Foto: Adam Gregor / Shutterstock / NTB scanpix
ORGASMEHODEPINE: Har du hørt om orgasmehodepine? Kan oppstå både under sex og onanering. Foto: Adam Gregor / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har akkurat hatt deilig sex, og til og med klart å komme i mål (high five), og nå ligger du der med en dundrende hodepine. Hva i alle dager skal dette bety?

Sex skal jo føles bra, og forskning har til og med vist at det kan lindre smerter og hjelpe mot migrene. Men noen ganger kan faktisk sex og orgasmer være nettopp det som gir deg en hodepine. Merkelig, men sant.

LES OGSÅ: Morgensex kan ha flere positive fordeler

– Det ser ut som cirka 1 prosent av befolkningen kan oppleve det i løpet av livet. De fleste studier tyder på at det er 2-4 ganger så mange menn som kvinner som får det, sier Lars Jacob Stovner, som er leder ved Nasjonal kompetansetjeneste for hodepine ved St. Olavs Hospital, til KK.no.

Han er professor i nevrologi ved NTNU, og har selv forsket på behandling av migrene og andre typer hodepiner. Han forteller at migrenepasienter er mer utsatt for å få det enn andre, men det kan likevel arte seg litt forskjellig hos ulike mennesker.

LES OGSÅ: Langt flere kvinner enn menn har migrene

Finnes to typer orgasmehodepine

Orgasmehodepine kan oppstå både ved sex og ved onanering, men hodepine er ikke bare hodepine, det finnes flere ulike typer. Så hva slags hodepine er det egentlig man får av orgasmen? Ifølge Stovner finnes det to typer, og den ene bygger seg opp gradvis under seksuell aktivitet, og kommer gjerne før orgasme. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer