Corona, munnbind og vaksine

Corona-sauer er ålreite dyr

KOMMENTAR: Å være en sau i coronasammenheng er ingen fornærmelse. Det er en hedersbetegnelse. Hvordan skal vi ellers oppnå flokkimmunitet, om ikke i flokk?

ÅLREITE DYR: Ta vare på flokken din, sa Per Fugelli. Nå, etter to års utmattende pandemi, har det aldri vært viktigere å lytte. Foto: NTB
ÅLREITE DYR: Ta vare på flokken din, sa Per Fugelli. Nå, etter to års utmattende pandemi, har det aldri vært viktigere å lytte. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- SAUER!

Kvinnen på sykkel nærmet seg bussholdeplassen i høy fart. Det var tåke, snø, sølete og kaldt, og i valget mellom et kaldt sykkelsete eller en varm buss, hadde jeg valgt det siste. Hun hadde åpenbart vurdert det annerledes, og da jeg så henne sykle i raskt tempo mens jeg sto stille og ventet på en forsinket buss, tenkte jeg at hennes vurdering hadde vært klokere enn min. Så løftet hun knyttneven opp i været, stirret intenst på meg og de andre ventende busspassasjerene, og ropte:

- SAUER! TA AV DERE DET JÆVLA MUNNBINDET! SAUER!

Så var hun forbi.

Som journalist, kvinne og mor til tenåringer er jeg blitt kalt mye rart. Men sau, den var ny. Var jeg virkelig en sau fordi jeg hørte på myndighetenes råd om å bruke munnbind på kollektivtransport? Var jeg kanskje en sau fordi jeg hadde takket ja til vaksinen også?

Maskorama

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg hater munnbind. Det klør i ansiktet, jeg får kviser og utslett, det dugger på brillene og blir tungt å puste. Jeg sier «hæ» i annenhver setning fordi jeg sliter med å høre hva folk sier når jeg ikke kan se dem. Og jeg har flere ganger gått rett forbi naboer og bekjente uten å hilse fordi jeg ikke kjenner dem igjen bak den blå masken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.