Bakteriell meningitt:

Da Rikke våknet, var ni av fingrene hennes borte

Hjernehinnebetennelse sendte Rikke inn i koma. Da hun våknet var ni av fingrene hennes borte.

Da Rikke våknet fra koma kunne hun ikke bevege seg. Hun var fanget i sin egen kropp. Nå utvikler hun en app som skal gi pasienter eierskap til sitt eget sykdomsforløp. Foto: Claus Boesen
Da Rikke våknet fra koma kunne hun ikke bevege seg. Hun var fanget i sin egen kropp. Nå utvikler hun en app som skal gi pasienter eierskap til sitt eget sykdomsforløp. Foto: Claus Boesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Forestill deg at du våkner opp fra dyp koma. Jeg har alltid trodd at det skulle være et skikkelig Hollywood-øyeblikk der du plutselig slår opp øynene og utbryter: «Hvor er jeg?» Men sånn var det ikke for meg. Jeg gled inn og ut av bevissthet i fjorten dager før jeg var helt våken, forteller Rikke Schmidt Kjærgaard.

- Og da jeg begynte å forstå at jeg lå i en sykehusseng, fullstendig ute av stand til å bevege meg, ble jeg redd. Heldigvis kunne jeg høre min mann Peters stemme, og den gjorde meg rolig.

- Mirakel at jeg overlevde

I fem lange måneder, nesten halve 2013, kjempet Rikkes kropp seg tilbake til livet. Nå har hun fått dramaet på avstand, og sitter her levende, sprudlende og harmonisk og forteller avslappet om sitt livs drama.

– Det er et mirakel at jeg overlevde, og det er jeg fullstendig klar over. Jeg nyter hver eneste dag, selv om jeg ikke har samme energinivå som før jeg ble syk. Legen min har sagt at jeg nok aldri kommer tilbake dit. Men det skal ikke han få bestemme, sier Rikke og smiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer