Alkohol og smertestillende

Dagen derpå: Hva er best av Paracet og Ibux?

Når tømmermennene banker i tinningen, er det fristende å ty til smertestillende tabletter som Ibux eller Paracet. Men hvilken av dem du velger, kan ha stor betydning for helsa di. Særlig hvis du har passert femti.

SMERTESTILLENDE: Hvilken av disse variantene smertestillende du velger ved bakrus har noe å si, spesielt hvis du er godt voksen. Foto: Kristin Sørdal
SMERTESTILLENDE: Hvilken av disse variantene smertestillende du velger ved bakrus har noe å si, spesielt hvis du er godt voksen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bakrus er noe de fleste av oss på et eller annet tidspunkt i livet stifter bekjentskap med. Dessverre er den som regel selvforskyldt, men ubehaget blir ikke mindre av den grunn. Når hodepinen dunker i tinningen som følge av et glass eller to for mye kvelden før, er det lett å ty til det de fleste av oss har liggende i husapoteket: Ibux eller Paracet. Men hvilken av dem bør du egentlig ta?

Svaret er, som med mye annet, at det kommer litt an på. Både hvor gammel du er, hvilke andre medisiner du tar og hvordan den generelle helsen din er, spiller en avgjørende rolle for hva du bør velge.

Hjelper bare mot hodepinen

Alexander Harald Sandtorv er kjemiker og forfatter av boka Fylla har skylda - Med vitenskapen inn i bakrusen. I boka går han vitenskapelig til verks i sin utforsking av de beryktede tømmermennene. Hans anbefaling er Ibux, fordi det er bedre for leveren din. Men anbefalingen følges av noen viktige forutsetninger, som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.