Rabdomyolyse

Dagen etter styrkeøkta klarte ikke Mathilde å løfte eller strekke ut armene

- Jeg ville ikke dra til legen, jeg var jo bare støl.

RABDOMYOLYSE: Etter en styrkeøkt var Mathilde så støl at hun ikke klarte å løfte armene. – Jeg hadde egentlig ikke lyst til å dra til legen, hvem drar til legen på grunn av stølhet, liksom?, sier hun. FOTO: Privat
RABDOMYOLYSE: Etter en styrkeøkt var Mathilde så støl at hun ikke klarte å løfte armene. – Jeg hadde egentlig ikke lyst til å dra til legen, hvem drar til legen på grunn av stølhet, liksom?, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I 2017 skrev KK at norske sykehus rapporterte om en voldsom vekst i forekomsten av rabdomyolyse - en tilstand der store mengder muskelceller dør - de siste fem årene.

Ekspertene som uttalte seg i KK-saken mente veksten av tilfeller skyldes treningstrender som crossfit, boot camp, gruppetimer med tung styrketrening og overivrige personlige trenere.

Samme år ble Mathilde Ilebrekke (34) innlagt på sykehus med rabdomyolyse etter en hard styrkeøkt.

– Klarte ikke løfte armene

Mathilde er en treningsglad kvinne, og det var hun også i 2017. Da var hun rett og slett gjennomtrent - hun kunne trene ganske så hardt og mye, og det gjorde hun.

– I juli det året flytta jeg til et sted uten så mange styrketreningsmuligheter. Jeg trente da mye løping, spesielt i terrenget, men ikke styrke, forteller hun til KK.

Mot vinteren dro Mathilde en tur hjemom til sine foreldre. I løpet av besøket ble hun med på et par styrkeøkter sammen med noen venninner.

Da tenkte hun ikke over at det var lenge siden sist hun hadde trent styrke, så Mathilde «kjørte på» med ganske harde økter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer