Priskrig

Dagligvareekspert spår ny priskrig før 17.mai

Slik lurer butikkene oss til å velge akkurat dem.

PRISKRIG: Kommer det til å bli en ny priskrig rundt 17.mai hvor varer blir solgt til under 5 kroner? Eksperten er ikke i tvil!  Foto: VG
PRISKRIG: Kommer det til å bli en ny priskrig rundt 17.mai hvor varer blir solgt til under 5 kroner? Eksperten er ikke i tvil! Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før påske var det full priskrig i dagligvarebransjen, og flere av landets største billigkjeder endte opp med å selge appelsiner, ketsjup, pølser og smågodt til latterlig lave priser. 

Nå som nasjonaldagen er like rundt hjørnet, kan vi ifølge Erik Fagerlid, som er dagligvareekspert og partner i PA Consulting Group, forvente lignende tilstander.

LES OGSÅ: Ta med dette på 17. mai-frokosten

Vil bli tilbud på alt du trenger til 17. mai

- Det kommer garantert til å bli en ny priskrig den neste uken.

- Jeg ser for meg at butikkene vil selge alt du trenger til 17.mai til slikk og ingenting – flagg, sløyfer, lettøl, brus, Farris, pølser, grillmat, reker, iskrem, jordbær, rengjøringsmidler og så videre. Vi skal tross alt vaske vekk en rekke flekker dagen derpå (kanskje du har fått en på finstasen?). 

Og ifølge eksperten trenger du ikke være redd for at butikkene skal gå tom for noe du trenger.

- Butikkene pleier som regel å være godt forberedt i forkant av slike dager. Det eneste jeg kommer på som det kan gå tomt for er jordbær, siden det er en importvare, men jeg tror grossistene tar inn mere nok. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer