Helseangst:

De 10 viktigste grepene for å få god helse

- Å ta en helsjekk av kroppen, som en slags EU-kontroll, kan gi en falsk trygghet, mener fastlege og forfatter Kaveh Rashidi.

KANSKJE DU ER FRISK: Fastlege og samfunnsdebattant Kaveh Rashidi har skrevet bok som skal være en kur for bekymrede pasienter. Foto: Jorunn Valle Nilsen
KANSKJE DU ER FRISK: Fastlege og samfunnsdebattant Kaveh Rashidi har skrevet bok som skal være en kur for bekymrede pasienter. Foto: Jorunn Valle Nilsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en bok for alle som er opptatt av helsa si og som ønsker å være den friskeste versjonen av seg selv, skriver allmennlege Kaveh Rashidi i innledningen til boka «Kanskje du er frisk?». Her skriver han også at han håper du skal bli tryggere på helsevalgene dine, og mindre bekymret etter å ha lest den.

«Kanskje finner du ut at du er friskere enn du tror» skriver fastlegen som også er samfunnsdebattant og forfatter, og som antakelig vet at utsagnet kan virke kontroversielt. Rashidi ønsker blant annet at vi skal ta helseoverskriftene i media med en klype salt og slutte å oppsøke kostbar alternativ behandling som det ikke kan føres bevis for at virker. Ideen til boka kom etter noen tusen pasienter.

- Som fastlege og som legevakt-lege møter jeg rundt 4000-5000 pasienter i året. Og jeg ser en god del helseangst og mye verste fall-tenkning, forteller Rashidi på telefon med KK.

For selv om nordmenn lever stadig lenger og behandlingene som tilbys blir stadig mer avanserte, er likevel frykten for å bli syk en stor bekymring for en god del av oss. Og det blir vi i hvert fall ikke noe friskere av å tenke på, ifølge Rashidi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer